Det største Følskue er afholdt

03-08-2019 23:42

Maria Lerche Mortensen

Avl

I dag blev DV Region 6 følskue afholdt og nu er der fundet endnu seks formidable føl, som vi skal nyde på elitekuet senere i august

Copyright Ridehesten.com
kat. 6, GJ’s Favorite Diamond
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hele 139 føl blev i dag fremstillet ved følskuet i region 6 og det dermed er landets største følskue. Men selvom der var mange føl, var niveauet bestemt ikke lavt. Der var mange flotte føl med i de fire finaler og der var hård kamp om topplaceringerne og de adgangsgivende billetter til årets Eliteskue senere denne måned, hvor Dansk Varmblod fejrer 40 års fødselsdag.

Selvom solen skinnede, trak publikum og avlere indendørs, den ene af ridehallerne i Ikast Rideklub var blevet delt i to, så man fra publikums langside kunne følge med i hvad der skete i begge ringene på samme tid. Dommerne var i dag Johnny Hansen, Jens Søgaard, Else Libach og Laura Juul.  

De springbetonede hoppeføl i finalen var alle ret forskellige, men alligevel havde hvert af de feminine føl deres egne store højdepunkter. Vinderen og kvalificeret til eliteskuet blev et føl med en prima galopbevægelse og et særdeles dejligt udtryk, det var kat. 6, GJ’s Favorite Diamond e. Favorit Ask/ Heartbeat, født hos og ejet af Gitte Jokumsen, Haderup. Andenpladsen og dermed reservepladsen til eliteskuet gik til kat. 606, den elegante og højtstillede Altrups Quarliza e. Quartz Ask/ Solos Landtinus, avlet og ejet af Mette og Søren Søndergaard, Farsø.

Copyright Ridehesten.com
kat. 600, Sidekick Top

Nogle gange gør det ikke noget at være den første i ilden, slet ikke hvis man brænder sig fast i dommernes øjne helt fra tidlig morgen til sen eftermiddag, og det var tilfældet for kat. 600, Sidekick Top, der imponerede dommerne med en god type, god smidighed og en fremragende galopbevægelse, og dermed løb med titlen som dagens bedste springbetonede hingsteføl og en billet til eliteskuet. Sidekick Top er efter Casall Sem/ Tailormade Lancelot, og er født hos og ejet af Stephan Ingildsen, Sunds. Reservepladsen gik til kat. 5, Svalegårds Gold Star e. Crelido/ Grannus Ass, avlet og ejet af Lars Krabbe, Snested. Føllet her præsenterede sig med en smidig og velafbalanceret galop.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da turen kom til dressurføllene var konkurrencen også benhård, men med sine særdeles gode gangarter og et dejligt udtryk, blev vinderen den vellinjerede hoppe, kat. 31, Zentih Eg e. Blue Hors Farrell/ Blue Hors Zack, født hos og ejet af Stutteri Eg v. Jaan Bonde og Poul Erik Fugmann, Randbøl. Både Zenith Eg og finalens nummer to, Kat. 50, Vera, scorede begge en af de eftertragtede billetter til eliteskuet. Den velrejste og passende ædle Vera e. Fürstenball/ Dancier født hos og ejet af Lena og Ulrik Kristensen, Vinderup, præsenterede sig med meget elastiske gangarter. Nummer tre og dermed reserve til eliteskuet blev kat. 670, Hardsyssel Zarina e. Blue Hors Zackery/ De Noir, født hos og ejet af Tage Sørensen, Struer, der travede særdeles godt.

For dressurhingstene blev vinderen den storrammede og højtstillede kat. 641, Borbjergs Mieck Out e. Knock-Out/ De Noir avlet og ejet af Jørn Frandsen Dahl, Holstebro, vinderhingsten fremviste en helt prima bevægelse og sikrede en plads til eliteskuet. Den anden billet til eliteskuet gik til dagens anden bedste hingsteføl, nemlig det velrejste og harmoniske føl, kat 37, Fausto e. Franklin/ Dancier, ejet og opdrættet af Erik, Lena og Ulrik Kristenen, Vinderup.  Reservepladsen til eliteskuet gik til kat. 67, den udtryksfulde og ædle Raundals Espresso e. Escamillo/ L’Espoir avlet og ejet af Marie og Peter Raundal, Holstebro.

Copyright Ridehesten.com
Afkomstsamlingen efter Svalegårds Dominique, der fik 23 point og sølvmedalje.

Det var ikke kun de bedste føl der blev bedømt, men også en afkomssamling efter Svalegårds Dominique fra Stutteri Svalegård, med fire hopper der alle har deltaget ved eliteskuet. BRDH, Svalegårds Dominique e.  Blue Hors Don Schufro/ Looping, har aflagt en flot sadelkåring og blev som 3 års tildelt bronzemedalje. Hun er nu fyldt 20 år og har 12 afkom, heraf ni hopper og tre hingste, i dag havde hun ved siden hoppeføllet Svalegårds Designa e. de lÓr.  

Med i samlingen var hendes datter, RDH- hoppen Svalegårds Simone e. Blue Hors Soprano, der havde hoppeføllet Svalegårds Olivia e. Olympus ved siden, hoppen er uddannet til M-niveau og deltog bl.a. i DSA 4-års semifinale. Endnu en datter var også med i samlingen, det var DH-hoppen Svalegårds Diva e. De Noir, ved siden havde hun hingsteføllet Svalegårds Ferrari e. Blue Hors Zackerey. Den sidste i samlingen var datterdatteren, BRDH Svalegårds Hot Diva e.  Blue Hors Hotline, der både har deltaget ved eliteskuet som to- og tre-års, og nu går med på LA-niveau i sporten, med prangende resultater. Stammen fra Dominique byder på udtryksfulde og smukke typer med et fantastisk temperament, hvilket de sportslige resultater for de fremstillede såvel som resten af hendes afkom vidner om.

Den flotte samling blev tilkendt 23 point og sølvmedalje.

Ridehestens fotograf var i dag til stede ved følskuet, billederne vil kunne ses her på siden i løbet af den kommende uge!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen