Dobbeltsejr til danske Rockson

07-05-2018 12:12

Den tidligere vinder af DRF's dressurchampionat for 4-års og var storfavorit til Unghestechampionatet i 2016,  Rockson, har igen med sin tyske rytter brilleret - denne gang i international debut og kür-debut

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved weekendens CDI i ungarnske Mariakalnok havde tyske Uwe Schwanz og den 7-årige DV-vallak Rockson e. Blue Hors Rockefeller/ Sorento (opdr. Stutteri Tophøj v/Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen) deres internationale debut med en forrygende dobbeltsejr.

Torsdag blev ekvipagen nr. 3 i Prix St. Georges med 69,123%, hvilket på betegnes som en flot internatinal debut for klassens klart yngste hest, der kun blev bedre i løbet af stævnet. I fredagens Intermediaire I opnåede ekvipagen 71,853%, hvilket rakte til et forspring på over 4 procent fra nærmeste konkurrent og altså suveræn sejr. Lørdag aften lød den på international debut i kür, og her vandt ekvipagen med en score på 71,895%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se stævnets resultater HER.

Rocksons første optræden som 4-års var med Anne Sofie Aaen i sadlen i kvalifikationen ved DRF's dressurchampionat for 4-års i Bogø og igen i mellemrunden med meget flotte karakterer. Herefter solgte avler/ejer halvpart til Helgstrand Dressage, og det var Severo Jurado Lopez, der red Rockson til finalesejr i Odense.

Rockson var efter sin næste succes i egnethedstesten storfavorit til Unghestechampionatet i 2016, hvor han dog blev forhindret i at deltage. Under Severo  fortsatte Rockson succesen, og ekvipagen deltog i 2016 ved UVM i Ermelo, inden Rockson blev solgt til den tyske Grand Prix-rytter Uwe Schwanz, der i januar og marts 2018 har haft succes med flere sejre i lilletur og nu også med international succes.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner