Dødstrusler mod Akeems medejer

26-05-2014 09:22

Sagen om Andreas Helgstrands ridning af Akeem Foldager fører nu til dødstrusler mod hestens medejer. Trusselsmanden er blevet anholdt af politiet og løsladt igen

Sagen om Andreas Helgstrand og Akeem Foldager har taget en ny drejning. Patricia Florin og Bjarke Laustsen – der er indehavere af det svenske hestesportscenter Gunnarlunda – er fredag 9. maj angiveligt blevet truet på livet over telefonen.

Det hænger sammen med, at Patricia Florin er én ud af i alt tre medejere af Akeem Foldager. De to andre er Hanni Toosbuy og Andreas Helgstrand.

Efter opkaldet rykkede politiet ud og anholdte en mand. Det drejer sig angiveligt om Hector Carmona, en chilensk-amerikansk mangeårig dressurentusiast og aktivist i hestekredse. Han har på sin facebookprofil omtalt telefonopkaldet og den efterfølgende anholdelse.

Hvad han præcist har sagt til Florin og Laustsen er ikke offentligt kendt, men der er forlydender om, at hun undervejs også nævnte Patrik Kittel. Dét og så det faktum, at Carmona har nævnt Kittel på sin facebookprofil, har fået den svenske dressurrytter til at kontakte det svenske rideforbund

Det svenske politi har løsladt Carmona igen og efterforsker fortsat dødstruslerne.

Der er også uklarhed om Carmonas forbindelser til Epona.tv. Epona.tv har i en udtalelse på deres hjemmeside skrevet, at Patricia Florin spreder rygter om, at Carmona har tilknytning til dem, men at det på ingen måde passer.


Ridehesten har siden opkaldet forsøgt at fremskaffe dokumentation for hændelserne, men det er ikke lykkedes. 

Bjarke Laustsen og Patricia Florin har ingen kommentarer til sagen.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen