Don Deluxe er solgt til Polen

04-11-2019 11:48

Dressurrytter Mateusz Cichon, der driver Cichon Dressage i Polen og har et samarbejde med Helgstrand Dressage, har købt avlshingsten Don Deluxe

Copyright Ridehesten.com
Thomas Sigtenbjerggaard og Don Deluxe. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På sin facebookside skriver Mateusz Cichon, at drømme nogle gange går i opfyldelse, og det er de for ham, når det kommer til den dejlige De Niro-søn don Deluxe, som han har været fascineret af, siden han så hingsten første gang i 2015 under Andreas Helgstrand.

Mateusz Cichon, der driver Cichon Dressage i Polen, kendes af mange danskere som ham, der ejer DV-hingsten Heiline’s Zanzier e. Blue Hors Zack/De Niro, der er halvbror til Grand Prix-hoppen Heiline’s Danciera e. Fürstenball, samt hoppen Casablanca e. Conen/ Fidertanz, der ligeledes har en kendt halvsøster på vej til Grand Prix, nemlig Four Seasons e. Fürstenball.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mateusz Cichon har ligeledes købt nogle af de dyreste føl på Nordic International Sales de seneste to år, og nu har han føjet avlshingsten Don Deluxe e. De Niro/ Rosario til sin hestekollektion. Hingsten blev i 2013 kendt som den dyreste hingste på auktionen ved oldenburgerkåringen i Vechta, og er sidenhen blev kåret i Dansk Varmblod. I Danmark har hingsten været redet af berider Thomas Sigtenbjerggaard, men den har de seneste to sæsoner stået på Helgstrands hingstestation i Tyskland.

Nu skal Don Deluxe berige den polske dressurhesteavl.

Copyright Ridehesten.com
Don Deluxe med sin nye ejer i Polen. Foto: Katarzyna Wiszowaty
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen