Donnperignon opereret

10-05-2014 17:05

Britt Carlsen

I dag lørdag er Anna Kasprzaks OL-hest Donnperignon blevet opereret på Højgaard Hestehospital – operationen er gået godt

Da familien Kasprzak indkøbte den tyske landsholdshest Donnperignon tilbage i 2011 var det med en viden om, at hesten havde en øjensygdom, som har været kontrolleret medicinsk siden. Donnpeignon’s øjensygdom  har desværre udviklet sig i negativ retning inden for det sidste halve år, og for at imødegå at han ville miste sit sit øje  er Donnperignon, efter råd fra specialister, i dag blevet opereret  på Højgaard Hestehospital. Operationen blev foretaget af Professor i Oftalmologi ; Brian Gilger, North Carolina State University og Øjenpaneldyrlæge Susanne Kaarsholm Ringe Dyrehospital. Højgaard hestehospital stod for anæstesi og medicinering.

Dyrlægerne fjernede hele den syge og  forkalkede del af hornhinden, der har givet hesten et “mælket” udseende i det venstre øje. Det bortopererede område blev dækket  med en transplantation af væv fra en anden del af øjet.  operationen er gået godt, fortæller Anna, der naturligvis er lettet over, at operationen nu er vel overstået, og Pepe igen er på benene.

Operationen betyder, at Anna muligvis ikke kan forsvare sit danske mesterskab på Donnperignon på Broholm i starten af næste måned, og derfor håber hun på at kunne kvalificere Hønnerups Driver til U25 mesterskabet i Grand Prix-klassen ved landsstævnet i Kolding i aften. Det er Annas sidste år som U25 rytter, og kan hun ikke ride Pepe i seniormesterskabet, er det målet i stedet at ride Hønnerups Driver i mesterskabet for U25-ryttere.

I det næste nummer af magasinet Ridehesten kan man læse mere om øjensygdommen og den operation, som desværre blev en nødvendighed i Donnperignons tilfælde.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner