Pepe fylder 25 år i dag

18-05-2024 19:41

Anna Kasprzaks OL-hest Donnperignon, der lyder kælenavnet Pepe, har i dag opnået en alder af 25 år. Han nyder pensionstilværelsen og ikke mindst fortsat at være i god form

Copyright Ridehesten.com
Anna og Pepe ved hans afskedsceremoni ved World Cup i Herning i 2018. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den finske varmblodshest Donnperignon e. Donnerhall/ Mozart II kom til verden i Finland for 25 år siden. Efter en international dressurkarriere med tyske Christoph Koschel blev Donnperignong erhvervet af familien Kasprzak, og med ham fulgte kaldenavnet Pepe.

Pepe viste sig at være en fantastisk match for den unge, danske dressurrytter Anna Kasprzak, og indenfor deres første år sammen havde de sammen med resten af det danske hold repræsenteret Danmark ved OL 2012 i London.

Sammen blev de danmarksmestre i 2013 og 2015, men de var en fast del af det danske landshold og repræsenterede Danmark ved seks internationale mesterskaber: OL 2012 i London, EM 2013 i Herning, WEG 2014 i Caen, EM 2015 i Aachen, OL 2016 i Rio de Janeiro og endelig EM 2017 i Göteborg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en lang og glorværdig karriere blev Pepe som 19-årig pensioneret fra sporten ved en gribende afskedsceremoni under World Cup-kvalifikationen i Herning i 2018.

Siden da har Pepe nydt mange timer på folden hjemme hos Anna Kasprzaks Future Dressage, og det gør han helst sammen med sin bedste ven, Lily. Han bliver fortsat let motioneret af Annas hestepasser Mathilde Klemmensen, som Pepe nyder at ride i skoven med, når ikke han i stedet for viser hende nogle af sine frække dansetrin i ridehallen.

/Future Dressage på Instagram

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen