Dramatik i Herning - når de det?

01-03-2015 10:55

Britt Carlsen

Opbygningen er i fuld gang i MCH Messecenter Herning forud for hingstekåringen, der starter på onsdag - alt er gået efter planen indtil nu, hvor et uheld i hal M har betydet væsentlig tidstab

Hver en boks i stalden bliver brugt, startlisterne er mere end fyldte og alle vip-borde er solgt - Dansk Varmblods hingstekåring er en drønende succes allerede inden den første hest går ind i en af hallerne på onsdag.

MCH Messecenter Hernings erfarne personale er i fuld gang med at gøre alle haller i messecenteret klar til at modtage heste, ryttere, hingsteholdere, officials og publikum til det gigantiske arrangement. Der skal køres sand ind i hallerne og laves bunde svarende til otte 20 gange 60 m baner, så der bliver slidt i det, for at gøre alt klar til starten på onsdag.

Dansk Varmblods administrationschef Casper Cassøe har været i Herning de seneste dage for at følge forberedelserne, og det har klappet perfekt – lige indtil lørdag formiddag.

- Det er en ekstern vognmand, der kører sand ind i hallerne, og inde i hal M var det en yngre chauffør, der kørte sand ind på ridebanen. Han var ikke lige opmærksom på storskærmen, der er hængt op midt i hallen, og da han tippede vognlæsset ramte han storskærmen, som er ødelagt, og den kan ikke repareres, fortæller Casper.

Gode råd var derfor dyre, men det er lykkedes at finde en storskærm et andet sted i landet, og den er i dag ved at blive transporteret til Herning. Problemet er dog, at uheldet har kostet værdifuld tid.

- Messecenterets medarbejdere arbejder nu i treholdsskifte for at få det hele gjort klar. Bunden er på plads i flere haller og alene i går brugte vi 105.000 liter vand til at gennemvande de baner, som er lagt. Vi var i god tid i går, men det er vi ikke mere, erkender Casper. Han er dog fuld af fortrøstning og forventer at alt er på plads til at tage imod de første heste og gæster på onsdag.

Der er fortsat gode billetter til alle dage og begge gallashow. Se mere på den særlige hjemmeside for hingstekåringen som du finder her

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen