Dressage Stallion of the Year: Vitalis

31-07-2016 09:39

Arrangørerne af FEI/WBFSH verdensmesterskab for unge dressurheste har skabt avlshingsteklasse som en pendant til Sire of the World-klassen på Zangersheide. Det lykkedes lige netop Vitalis at vinde klassen

Fire 9-årige hingste lagde sig i toppen af Dressage Stallion of the Year-klassen, der blev afviklet i kür på lilleturniveau. KWPN-hingsten Vitalis e. Vivaldi/ D-Day, der havde vundet den indledende Prix St. Georges, var klassens sidst startende og var presset af et særdeles godt resultat af kvalifikationens fjerdeplacerede, Bailamos Biolley.

Kürfinalens nr. 4 blev westfalerhingsten Rocky Lee e. Rock Forever/ Justinian xx, der bedst kendes som far til millionhingsten Revolution. Han blev redet af tyske Stefanie Wolf itl 71,333%. Nr. 3 blev KWPN-hingsten Cirano e. United/ Jazz redet til 71,500% af hollandske Lobke de Jong.

Det lykkedes belgiske Katrien Verreet og den belgiskavlede oldenburgerhingst Bailamos Biolley e. Sir Donnerhall I/ Florestan I at leverede en præstation til 74,458%, hvilket lagde pres på sidststartende ekvipage, norske Isabel Freese og Vitalis, der lige netop overhalede den belgiske ekvipage med et resultat på 74,542%. Dermed vandt Vitalis, der tilhører HP Horses og Schockemöhle, titlen Dressage Stallion of the Year.

Se klassens resultat HER.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen