Dressur har ingen aldersbegrænsning

24-02-2020 13:29

Ved Adequan Global Dressage Festival i Wellington var en af Grand Prix-hestene i sidste uge den 21-årige DV-hest Elmegårdens Marquis

Copyright Ridehesten.com
Elmegårdens Marquis og Joanne Vaughan. Foto: EQWO/Petra Kerschbaum.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridning er som sport og fritidshobby for alle og enhver og har som sådan ingen aldersbegrænsning. Også i konkurrencesport på højt niveau har vi set ryttere på over 70 år som bl.a. de japanske dressurryttere Hiroshi Hoketsu og Toshihiko Kiso, for ikke at tale om svenske Ulla Håkansson eller springryttere som schweiziske Hugo Simon og repræsentanter for den britiske rytterfamilie Whitaker. Senest har den 65-årige australske dressurrytter Mary Hanna i sidste uge redet en af sine bedste præstationer, da hun med 76,205% vandt Grand Prixen i Sea CDI4* Willinga Park’s Dressage med sin 13-årige Calanta.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sjældnere er det, at man ser heste på over 20 år i international sport, men i disse uger kan man i Wellington opleve DV-vallakken Elmegårdens Marquis e. Michellino/ Lucky Light. Han blev er født i 1999 hos familien Schnoor i Bolderslev og er således 21 år gammel. Uddannet af Kimi Gerd Nielsen og i dag redet af sin britiske ejer Joanne Vaughan, der rider for Georgien. De første år lod rytteren Marquis ride af den sydafrikansk fødte, britiske dressurrytter Emile Faurie, der fik stor succes med hesten og var en el af det guldvindende britiske dressur ved EM 2011 i Rotterdam, hvor holdkammeraterne hed Laura Tomlinson, Charlotte Dujardin og Carl Hester.

Elmegårdens Marquis, der lyder kælenavnet Max, er blevet foreviget med Joanne Vaughan i en Grand Prix ved Global Dressage Festival CDI3* i sidste uge, og vi har fået lov at bringe billedet, der er taget af østrigske Petra Kerschbaum.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen