Dressurchampionat i Hvalsø i dag

05-07-2009 22:07

Stine Gertsen

I denne weekend, d. 4. og 5. Juli, afholdt Hvalsø Rideklub C-stævne i dressur for både heste og ponyer. Søndagen bød på 4-års gangartsbedømmelse og de indledende runder i dressurchampionatet for 5- og 6-års heste. Klik ind her og se dagens resultater!

Dagen startede med bedømmelse af de 4-års. I alt 25 ungheste fik karakter i henholdsvis skridt, trav, galop, ridelighed og helhedsindtryk. Men kun 4 af disse endte med 8, eller mere i den samlede karaktersum, og kvalificerede sig dermed til semifinalen. Den, som fik den højeste karakter og dermed også vandt klassen var Rosenwalz, efter Rosentanz, redet og ejet af Louise Estrup. Han endte med en samlet karakter på 8,22. Følgende 4-års endte også med 8 eller derover, og går dermed også videre til semifinalen: -Lund’s Roxy Music (Redet af Jeanine Michele Khouri) -Rapitala (Redet af Joachim Chr. Thomsen) -Gørklintgårds Dimian (Redet af Matilde Halling) I den indledende runde i Championatet for 5-års gik fem ud af de femten startende videre. Det var Sandbæks Florestan, efter Blue Hors Future Cup, som scorede klassens højeste samlede sum på 9,06. Den smukke sorte vallak blev redet af Karin Nissen. Disse fire 5-års endte også med 8 eller derover, og konkurrerer videre i semifinalen: -Dejá-Vú (Redet af Charlotte Brostrøm) -Depeche (Redet af Stine Juul Lyngsø) -Beyond Combination (Redet af Pernille Brodthagen) -Skjoldsgaard Hippo-Vo (Redet af Anne Kathrine H. Nielsen) Herefter var det de lidt mere rutinerede 6-års tur. Dommerne, Peter Fischer og Lone Dichmann var imponerede over disse unge hestes gangarter og ridelighed, og sendte alle fem startende videre. Skjoldsgaards Monte-Vo endte med dagens højeste score på 9,12. Denne smukke og fantastisk gående Münchhausen-søn endte med karaktererne: 9,6 i trav, 9,0 i skridt, 9,0 i galop, 8,5 i ridelighed og 9,5 i samlet indtryk. Den blev redet af Joachim Chr. Thomsen, som også red Figaro Flower videre til årets semifinale, med klassens 2. bedste karakter, 8,70. Klassens resterende 6-års, som også er gået videre: -Kasper Blæsbjerg (Redet af Jens Holm Kristensen) -Santa Pietra (Redet af Annette Toft) -Weltliebe (Redet af Sandra Skodborg Merrald) Resten af stævnets resultater kan ses på Hvalsø Rideklubs hjemmeside: www.hvl-rideklub.dk

Alle de startende heste i de indledende runder af Championatet blev fotograferet af Ridehestens fotograf. Billederne kan ses her på siden fra på tirsdag!

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen