Dressurholdkonkurrencen torsdag

22-08-2013 08:00, af Thomas Bach Jensen

Igår onsdag afvikledes første halvdel af holdkonkurrencen i Blue Hors FEI European Championship, hvor danskerne med to ryttere igennem Grand Prixen indtog en foreløbig andenplads. I dag rider anden halvdel, og det afgøres dermed, hvilke tre nationer vinder medaljer. Opdateret

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby leverede klassen bedste danske ridt.

Kl. 14.11: - Mit ridt gik godt og jeg er helt bestemt tilfreds. Min hest blev lidt bange for et kamera på et tidspunkt, men jeg havde ham hurtigt tilbage i opgaven. Jeg må sige, at arrangørerne er lykkedes rigtig godt med det, og det var en fantastisk stadion at ride på, kommenterede norske Lillan Jebsen efter sit ridt.

Kl. 14.00: - Jeg er godt tilfreds. Ingen egentlige fejl og Augustin gjorde det godt, selv om han blev lidt anspændt derinde, fordi nogle lyde er meget tydelige. Men jeg synes stadionet er fantastisk med en super god bund og en smuk bane. Jeg kunne virkeligt godt lide at ride derinde, sagde østrigske Victoria Max-Theurer.

Kl. 13. 28: Jubelen vil ingen tage i den tyske lejr. Helen Langebanenberg har netop sikret Tyskland holdguld efter et fremragende ridt med Donnerhallsønnen til over 84%.

- Det er helt utroligt og meget bevægende! Jeg har endnu ikke helt forstået det. Jeg er virkelig stolt af Damie, han var så meget med mig under hele ridtet. Det var virkelig ekseptionelt. Jeg kan virkelig godt lidt stadion. Banen passer Damie perfekt, fordi kameraerne er langt væk. Jeg synes, at det er en super bund og meget flot dekoration, sagde en lykkelig og rørt.

Kl. 13.13: Goncalo Carvalho fra Portugal sluttede med hingsten Rubi på godt 69%. - Jeg er rigtig godt tilfreds. Rubi har været super i træningen, i opvarmningen og har nu også gjort et glimrende job på banen, kommenterede den portugisiske rytter til Ridehesten.com.

Kl. 12:05: Schweiziske Marcela Krinke Susmelj har netop vist sin DV-vallak Smeyers Molberg e. Michellino / Rambo, og det blev til over 70%.

- Jeg havde det dejligt ridt og kunne rigtig godt lide arenaen. Selv om Molberg er meget lydfølsom og ret hot, så var han rigtig fin på banen, hvor der også var god afstand ud til fotograferne. Min hest kommer fra Danmark, og det var vigtigt for mig i dag at vise det danske publikum, at en dansk hest også kan gå godt med en schweizisk rytter! Jeg er meget tilfreds med sådan som det gik.

Kl. 11.14: Med over 76% har Nathalie zu Sayn-Wittgenstein leveret det bedste danske resultat i Grand Prixen, og det ser ud til på nuværende tidspunkt, at Danmark får en fjerdeplads i holdkonkurrencen. Også for Nathalie var der stærke følelser, da hun red ud af banen med Digby i deres sidste mesterskab sammen.

- Der er helt specielt at ride på hjemmebane, og det er selvfølgelig godt men lægger også ekstra pres på ens skuldre. I dag var Digby en smule spændt og han trykkede sig lidt i starten af ridt, men jeg føler, at jeg red hver en procent ud af ham, og det lykkedes! Vi er tilfredse med en fjerdeplads, men da vi havde chancerne for en medalje, har vi selvfølgelig også haft håbet, fortalte Nathalie, da hun blev interviewet til fransk og dansk tv.

Kl. 11.03: Hollandske Adelinde Cornellissen har nu indtaget tredjepladsen med 80,851%. - Jeg er ekstremt godt tilfreds med vores præstation. Jeg har kun haft seks uger til at forberede mig efter Parzival hjerteoperation tidligere på sommeren, så jeg er fuldt tilfreds, sagde Cornelissen.

Kl. 10.45: - Jeg er målløs. Undskyld men jeg er følelsesmæssigt overvældet lige nu, svarede Charlotte Dujardin og brød i gråd efter sit ridt på Valegro til 85,912%, hvilket ligner en ny verdensrekord.

- Op til EM følte jeg ikke, at vi var så stærke. Ikke før i sidste uge følte jeg virkeligt, at han var helt super. Men efter to dage med den fornemmelse skulle hestene rejse til Danmark, så jeg mistede igen tilliden. Så har han bare været helt fantastisk i Herning fra den første træningsdag; derfor er jeg så overvældet og taknemmelig. De næste dage tør jeg ikke tænke på, så begynder jeg bare at græde igen, grinede en tydeligt bevæget Dujardin.

Kl. 10.35: - Jeg er meget godt tilfreds bortset fra, at vi kun fik vist 13 og ikke 15 ettere, fortalte svenske Tinne Vilhelmson efter sit ridt til over 75%.

Kl. 10.25: Cathrine Rasmussen og Fernandez har netop opnået 69% efter et solidt ridt for Norge. - Når man rider på banen, önsker mig sig altid det optimale, og sådan går det själdent, men jeg er faktisk väldig godt tilfreds, og det var fantastisk at ride på stadion. Jeg vil gerne have lov at kommentere, at det er et fantastisk stävne med virkeligt gode forhold overalt, sagde en meget veltilfreds Cathrine Rasmussen.

Kl. 09.59: Franske Jessica Michel er netop redet af banen med hoppen Riwera de hus. - Desvärre fik jeg flere fejl i dag. Det ärgrer mig, for Riwera er en hoppe, der ikke kigger og ikke bliver anspändt.

Kl. 09.43: Tyske Kristina Sprehe og Desperados hörer til blandt bedste ekvipager og også en del af de sölvvindende tyske hold ved OL sidste år. Ekvipagen er netop på banen nu. Ekvipagen er som regel garant for et meget sikkert ridt, men også med nogle uregelmässigheder i piaffe og passage. I dag er der  indlöbet flere småfejl.

- Jeg er ikke helt tilfreds med mit ridt i dag, da jeg havde flere fejl i piafferne. Der er masser af stemning på stadion, og Desperados blev lidt for ophedet for mig, og det kom til udtryk i piafferne, men jeg er glad for at ride her, og jeg synes her er gode opvarmningshold, fortalte Kristina efter sit ridt, som hun fik 75,137% for.

Kl. 08. 49: Danske Anna Kasprzak og Donnperignon er den tredje danske ekvipage i holdkonkurrencen. De har netop forladt MCH Arena til jublende klapsalver fra et opstemt hjemmepublikum. Anna leverede en super prästation til 76,897%.

- Jeg tror det er den bedste Grand Prix tur, jeg har haft! Det var fedt at ride på hjemmebane, og selv om jeg var fuld fokuseret, kunne jeg ikke lade väre med at smile, da jeg red ind. Der er ikke noget, der er svärt for ham längere, så jeg begynder virkeligt at tro på, at det kan lade sig göre. Jeg er virkelig glad og tilfreds.

Kl. 08.38. - Jeg er super tilfreds med mit ridt. Jeg fölte nogle spändinger fra min hest lige i starten, men det gik virkelig super godt! sagde en meget tilfreds Edward Gal efter at have prästeret et mesterligt ridt til 81,763%.

Kl. 08.28: Carl Hester og Uthopia har lagt sig i spidsen af konkurrencen men kun marginalt i forhold til Isabell Werth fra gårsdagens afdeling. Der indlöb fejl i piafferne; särligt i den förste, hvor Uthopia bröd ud af rammen.

Kl. 08.14: Vi er igang igen i MC Arena, hvor Patrik Kittel netop er rider ned af den sidste midterlinje i Grand Prixen. Startfeltet i dag består af de enkelte nationers stärkeste ekvipager. Kittels score på 73,283 (forelöbig andenplads) er netop kommet op på lystavlen, mens britiske Carl Hester rider på banen.

Læs også

Stævne i Ballerup

30-05-2010 13:49, af Stine Gertsen
Der har siden torsdag været gang i den på Ballerup Rideklub’s udendøres baner. Der afholdes nemlig C-stævne i spring for heste med både individuelt distiktsmesterskab og de indledende runder af DRF’s unghestechampionat.

Ungt stjerneskud til Kasprzak Dressage

04-12-2014 15:50, af Britt Carlsen

Torsdag formiddag kunne Anna Kasprzak byde velkommen til en ny hest i stalden. Den blot fire år gamle hoppe, Romanova, er staldens nye stjerneskud

Så er Vilhelmsborg godt i gang

23-08-2018 19:02, af Kristine Ulsø Olsen

Det er kun torsdag og Vilhelmsborg summer allerede af liv og glade mennesker. I går åbnede springhestene hele stævnet, som bliver en weekend med avl og sport i særklasse

Auktion med hammerslag på torsdag

01-05-2015 14:08, af Thomas Bach Jensen

Horse Auctions afholder samleauktion over heste og udstyr med hammerslag på torsdag den 7. maj

Medlemsmøde i DV's region 7

23-10-2015 10:52, af Thomas Bach Jensen
Avl|

På torsdag i næste uge afholder Dansk Varmblods region 7 medlemsmøde på Hjallerup Ridecenter med deltagelse af bl.a. Jan Pedersen, Ulrik Kristensen og Casper Cassøe

Klar til 5-års UVM-klassen

08-08-2013 08:42, af Thomas Bach Jensen

Torsdag morgen på stævnepladsen i Verden summer der af spænding og forventninger. Kl. 9.00 starter den indledende klasse for 5-årige dressurheste ved WBFSH's verdensmesterskab

Banetræning og salgsdag i Fredericia

07-11-2011 10:39, af Signe Wiese
Fredericia Rideklub har åbent for banetræning for springheste hver torsdag frem til jul og afholder salgsdag for heste og ponyer den 27. november

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Marie Helene Rigård Rohleder

Webredaktør og nyhedsvagt

Marie Helene Rigård Rohleder

mhr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kronprinsessen dansede igennem sin debut (video)

12-09-2020 16:43, af Kristine Ulsø Olsen

H. K. H. Kronprinsesse Mary havde i dag sin stævnedebut i Frederiksværk, og hvilken debut det blev. Med over 72% red Kronprinsessen sig direkte ind i placeringerne blandt flere beridere

Ejer til aflivet hoppe i Holbæk: Det er jo sindssygt

14-09-2020 16:40, af Marie Helene Rigård Rohleder

I fredags på Holbæk Rideklub blev den drægtige Ågerupgårds Carli aflivet som følge af voldsomme skader i endetarmen. Skader som ikke er opstået naturligt. Ridehesten.com har talt med ejeren Stina Myrholm, som gennemlever sit livs ondeste mareridt 

DRF siger farvel til holdleder Helle Krasnik Trolle

15-09-2020 11:40, af Annika Knudsen Lorentsen

Pr. dags dato har Dansk Ride Forbund valgt at afslutte samarbejdet med den nuværende holdleder for seniorlandsholdet i dressur, Helle Krasnik Trolle, som fratræder stillingen med umiddelbar virkning

Drægtig hoppe skudt af jæger: Sådan forløb sagen

15-09-2020 15:50, af Annika Knudsen Lorentsen

For knap et år siden berettede vi om, at avlshoppen Calicia Møgelvang blev skudt på sin egen mark af en jæger. Her et år efter er det en nedtrykt hoppeejer der står tilbage med en meget lille sum penge i erstatning for den hoppe han var meget glad for

Kan du genkende mulig gerningsmand?

16-09-2020 14:05, af Marie Helene Rigård Rohleder

Politiet har offentliggjort overvågningsbånd fra Holbæk Rideklub, hvor fjordhesten Ågerupgårds Carli blev aflivet i fredags på grund af voldsom mishandling. Politiet beder offentligheden om hjælp til at identificere manden 

Drægtig hoppe aflivet efter mulig dyremishandling

12-09-2020 14:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Politiet efterforsker en forfærdelig sag om mulig dyremishandling fra Holbæk Rideklub, hvor en drægtig hoppe fredag morgen blev aflivet som følge af voldsomme skader 

Kronprinsesse Mary til start i Frederiksværk

12-09-2020 09:30, af Marie Helene Rigård Rohleder

I dag rider H.K.H Kronprinsesse Mary to klasser ved dressurstævnet i Frederiksværk Rideklub. Hun deltager med Wasabi OLD, som har været redet af Nanna Merrald fra Blue Hors, og Edelman

Vandt championatskvalifikation efter 4 mdr. i sadlen

15-09-2020 12:39, af Annika Knudsen Lorentsen

I starten af 2019 forelskede Iben Østergaard sig i hesten Elversøes Jason, og derfor blev han hendes. Inden hun kunne begynde træningen af ham brugte hun måneder på sin PhD-afhandling i USA, men på trods af kun få måneder i sadlen på ham, lykkedes det Iben at vinde championatskvalifikation for 4-års heste i Frederiksværk

Også Isabell Werth rider på Sezuan-afkom

14-09-2020 13:47, af Thomas Bach Jensen

Dressursportens ukronede dronning, tyske Isabell Werth, der har vundet flere internationale mesterskabsmedaljer end nogen anden, er nu også faldet for et afkom efter DV-hinsten Sezuan, en sort skønhed ved navn Joshua

Anna Kasprzak gravid

10-09-2020 12:14, af Britt Carlsen

OL-rytter Anna Kasprzak er gravid med barn nr. to. Hun har termin til marts næste år, så OL-kvalifikationen er fortsat indenfor rækkevidde