Dressurholdkonkurrencen torsdag

22-08-2013 08:00, af Thomas Bach Jensen

Igår onsdag afvikledes første halvdel af holdkonkurrencen i Blue Hors FEI European Championship, hvor danskerne med to ryttere igennem Grand Prixen indtog en foreløbig andenplads. I dag rider anden halvdel, og det afgøres dermed, hvilke tre nationer vinder medaljer. Opdateret

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby leverede klassen bedste danske ridt.

Kl. 14.11: - Mit ridt gik godt og jeg er helt bestemt tilfreds. Min hest blev lidt bange for et kamera på et tidspunkt, men jeg havde ham hurtigt tilbage i opgaven. Jeg må sige, at arrangørerne er lykkedes rigtig godt med det, og det var en fantastisk stadion at ride på, kommenterede norske Lillan Jebsen efter sit ridt.

Kl. 14.00: - Jeg er godt tilfreds. Ingen egentlige fejl og Augustin gjorde det godt, selv om han blev lidt anspændt derinde, fordi nogle lyde er meget tydelige. Men jeg synes stadionet er fantastisk med en super god bund og en smuk bane. Jeg kunne virkeligt godt lide at ride derinde, sagde østrigske Victoria Max-Theurer.

Kl. 13. 28: Jubelen vil ingen tage i den tyske lejr. Helen Langebanenberg har netop sikret Tyskland holdguld efter et fremragende ridt med Donnerhallsønnen til over 84%.

- Det er helt utroligt og meget bevægende! Jeg har endnu ikke helt forstået det. Jeg er virkelig stolt af Damie, han var så meget med mig under hele ridtet. Det var virkelig ekseptionelt. Jeg kan virkelig godt lidt stadion. Banen passer Damie perfekt, fordi kameraerne er langt væk. Jeg synes, at det er en super bund og meget flot dekoration, sagde en lykkelig og rørt.

Kl. 13.13: Goncalo Carvalho fra Portugal sluttede med hingsten Rubi på godt 69%. - Jeg er rigtig godt tilfreds. Rubi har været super i træningen, i opvarmningen og har nu også gjort et glimrende job på banen, kommenterede den portugisiske rytter til Ridehesten.com.

Kl. 12:05: Schweiziske Marcela Krinke Susmelj har netop vist sin DV-vallak Smeyers Molberg e. Michellino / Rambo, og det blev til over 70%.

- Jeg havde det dejligt ridt og kunne rigtig godt lide arenaen. Selv om Molberg er meget lydfølsom og ret hot, så var han rigtig fin på banen, hvor der også var god afstand ud til fotograferne. Min hest kommer fra Danmark, og det var vigtigt for mig i dag at vise det danske publikum, at en dansk hest også kan gå godt med en schweizisk rytter! Jeg er meget tilfreds med sådan som det gik.

Kl. 11.14: Med over 76% har Nathalie zu Sayn-Wittgenstein leveret det bedste danske resultat i Grand Prixen, og det ser ud til på nuværende tidspunkt, at Danmark får en fjerdeplads i holdkonkurrencen. Også for Nathalie var der stærke følelser, da hun red ud af banen med Digby i deres sidste mesterskab sammen.

- Der er helt specielt at ride på hjemmebane, og det er selvfølgelig godt men lægger også ekstra pres på ens skuldre. I dag var Digby en smule spændt og han trykkede sig lidt i starten af ridt, men jeg føler, at jeg red hver en procent ud af ham, og det lykkedes! Vi er tilfredse med en fjerdeplads, men da vi havde chancerne for en medalje, har vi selvfølgelig også haft håbet, fortalte Nathalie, da hun blev interviewet til fransk og dansk tv.

Kl. 11.03: Hollandske Adelinde Cornellissen har nu indtaget tredjepladsen med 80,851%. - Jeg er ekstremt godt tilfreds med vores præstation. Jeg har kun haft seks uger til at forberede mig efter Parzival hjerteoperation tidligere på sommeren, så jeg er fuldt tilfreds, sagde Cornelissen.

Kl. 10.45: - Jeg er målløs. Undskyld men jeg er følelsesmæssigt overvældet lige nu, svarede Charlotte Dujardin og brød i gråd efter sit ridt på Valegro til 85,912%, hvilket ligner en ny verdensrekord.

- Op til EM følte jeg ikke, at vi var så stærke. Ikke før i sidste uge følte jeg virkeligt, at han var helt super. Men efter to dage med den fornemmelse skulle hestene rejse til Danmark, så jeg mistede igen tilliden. Så har han bare været helt fantastisk i Herning fra den første træningsdag; derfor er jeg så overvældet og taknemmelig. De næste dage tør jeg ikke tænke på, så begynder jeg bare at græde igen, grinede en tydeligt bevæget Dujardin.

Kl. 10.35: - Jeg er meget godt tilfreds bortset fra, at vi kun fik vist 13 og ikke 15 ettere, fortalte svenske Tinne Vilhelmson efter sit ridt til over 75%.

Kl. 10.25: Cathrine Rasmussen og Fernandez har netop opnået 69% efter et solidt ridt for Norge. - Når man rider på banen, önsker mig sig altid det optimale, og sådan går det själdent, men jeg er faktisk väldig godt tilfreds, og det var fantastisk at ride på stadion. Jeg vil gerne have lov at kommentere, at det er et fantastisk stävne med virkeligt gode forhold overalt, sagde en meget veltilfreds Cathrine Rasmussen.

Kl. 09.59: Franske Jessica Michel er netop redet af banen med hoppen Riwera de hus. - Desvärre fik jeg flere fejl i dag. Det ärgrer mig, for Riwera er en hoppe, der ikke kigger og ikke bliver anspändt.

Kl. 09.43: Tyske Kristina Sprehe og Desperados hörer til blandt bedste ekvipager og også en del af de sölvvindende tyske hold ved OL sidste år. Ekvipagen er netop på banen nu. Ekvipagen er som regel garant for et meget sikkert ridt, men også med nogle uregelmässigheder i piaffe og passage. I dag er der  indlöbet flere småfejl.

- Jeg er ikke helt tilfreds med mit ridt i dag, da jeg havde flere fejl i piafferne. Der er masser af stemning på stadion, og Desperados blev lidt for ophedet for mig, og det kom til udtryk i piafferne, men jeg er glad for at ride her, og jeg synes her er gode opvarmningshold, fortalte Kristina efter sit ridt, som hun fik 75,137% for.

Kl. 08. 49: Danske Anna Kasprzak og Donnperignon er den tredje danske ekvipage i holdkonkurrencen. De har netop forladt MCH Arena til jublende klapsalver fra et opstemt hjemmepublikum. Anna leverede en super prästation til 76,897%.

- Jeg tror det er den bedste Grand Prix tur, jeg har haft! Det var fedt at ride på hjemmebane, og selv om jeg var fuld fokuseret, kunne jeg ikke lade väre med at smile, da jeg red ind. Der er ikke noget, der er svärt for ham längere, så jeg begynder virkeligt at tro på, at det kan lade sig göre. Jeg er virkelig glad og tilfreds.

Kl. 08.38. - Jeg er super tilfreds med mit ridt. Jeg fölte nogle spändinger fra min hest lige i starten, men det gik virkelig super godt! sagde en meget tilfreds Edward Gal efter at have prästeret et mesterligt ridt til 81,763%.

Kl. 08.28: Carl Hester og Uthopia har lagt sig i spidsen af konkurrencen men kun marginalt i forhold til Isabell Werth fra gårsdagens afdeling. Der indlöb fejl i piafferne; särligt i den förste, hvor Uthopia bröd ud af rammen.

Kl. 08.14: Vi er igang igen i MC Arena, hvor Patrik Kittel netop er rider ned af den sidste midterlinje i Grand Prixen. Startfeltet i dag består af de enkelte nationers stärkeste ekvipager. Kittels score på 73,283 (forelöbig andenplads) er netop kommet op på lystavlen, mens britiske Carl Hester rider på banen.

Læs også

Landsskuet 2015 – det starter torsdag!

01-07-2015 20:28, af Thomas Bach Jensen

Når Landsskuet torsdag morgen slår dørene op for publikum, åbnes der for en fantastisk tradition

15219 besøgende på åbningsdagen

02-07-2015 20:18, af Thomas Bach Jensen
Avl|

I alt 15219 tilbragte torsdag en sommerdag på Landsskuepladsen i Herning, hvor Landsskuet 2015 åbnede i bragende solskinsvejr

Severo har noget på hjertet

27-02-2020 16:18, af Thomas Bach Jensen

Med kun en uge tilbage til torsdag aftens spændende clinic med Severo Jurado Lopez Will Rogers under hingstekåringen i Herning har Severo Jurado Lopez et par ord at sige til dig

Det sker i Ermelo fredag

04-08-2017 07:47, af Thomas Bach Jensen

Otte danske ekvipager har været i ilden torsdag, og intet mindre end syv har kvalificeret sig direkte til finalerne. I dag skal de resterende fire ride kvalifikation

Clara Hallundbæk vinder 140 cm klasse

07-12-2013 09:56, af Nina Marie Villadsen

I går vandt Clara Hallundbæk en 140 cm klasse ved Pappa Amadeus Horse Indoor i Salzburg, hvor en dansk hest også kom til tops i Grand Prix dressur torsdag

Billetsalget til Herning starter nu

24-09-2015 15:54, af Thomas Bach Jensen

Billetsalget til Dansk Varmblods Hingstekåring er i dag åbnet for forbundets medlemmer og åbner på torsdag for alle andre

Hanne og Mia klar til EM i military

09-09-2015 12:07, af Thomas Bach Jensen

Fra torsdag går det løs ved EM i military, hvor Hanne Wind Ramsgaard på Vestervangs Arami og Mia Hastrup på Constantin skal repræsentere Danmark

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Hannah Duelund Liltoft

Webredaktør og nyhedsvagt

Hannah Duelund Liltoft
20 24 29 21
hdl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Grand Prix-hest død på banen

30-11-2020 07:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Ved det internationale stævne i Belgien i den forgangne uge faldt holstenervallakken Tyson død om på banen under torsdagens 140 cm-klasse

DRF ændrer deres licenstyper og priser

30-11-2020 12:05, af Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Ride Forbund har meddelt, at de har ændret således, at man kan betale licens fortløbende, og nu har de netop offentliggjort, at de også har valgt at ændre på deres licenstyper og priser fra det nye år 

Hingstekåringen i Herning er aflyst

02-12-2020 11:12, af Britt Carlsen

De senere år har mellem 60.000 og 70.000 gæster fra ind- og udland besøgt Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter i MCH Messecenter Herning i marts. Som en konsekvens af Covid-19 pandemien og usikkerheden omkring forsamlingsforbuddet har arrangørerne set sig nødsaget til at aflyse eventet i Herning

Toppræstation: Danmark 2'er i Nations Cup!

28-11-2020 13:55, af Annika Knudsen Lorentsen

Det var lige ved og næsten for de danske ryttere i dagens Nations Cup i Spanien, hvor de endte på en fornem andenplads lige bag det stærke tyske hold og foran flere andre stærke topnationer

Ridesporten afvikles i Versailles ved OL 2024

30-11-2020 10:29, af Annika Knudsen Lorentsen

Selvom vi lige skal forbi OL i Tokyo, så kan man godt begynde at glæde sig til OL i Paris 2024, og her bliver ridesportsbegivenhederne afholdt i Versailles

Heste kan stresses ved individuel opstaldning

30-11-2020 16:13, af Merete Haahr

En varm og tryg stald, flot indrettet og med masser af hø og god strøelse, det er hvad de fleste forbinder med et godt hesteliv, men for nogle heste, kan det være en trist og stressfyldt oplevelse at stå på stald viser forskning

Over 84 % til Sophia og Adriano (video)

29-11-2020 15:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Vinderen af den sidste ECCO Cup-finale 2020 blev Sophia Boje Obel Jørgensen med Adriano B. Hun sluttede virkelig finalestævnet af med manér, og landstræner Dennis Fisker fortæller, at han er overordnet godt tilfreds med rytternes præstationer, og at han ser frem til en ny stævnesæson i det nye år

Tre nykårede sjællandsmestre for ponyer

29-11-2020 20:44, af Kristine Ulsø Olsen

Solrød Rideklub har i denne weekend haft et tætpakket stævneprogram med ridning fra tidlig morgen til sen aften, som i dag kulminerede med at årets sjællandsmestre i ponydressur blev fundet

"The Old Boys Gang" til ECCO Cup

30-11-2020 18:53, af Kristine Ulsø Olsen

Ved den netop overståede ECCO Cup-finale havde Anne Troensegaard tre elever til start hos kategori I-ponyerne og med en gennemsnitsalder på over 18 år hos ponyerne, går de under navnet "The Old Boys Gang"

UVM i dressur i Verden er aflyst

27-11-2020 17:17, af Thomas Bach Jensen

Usikkerhed omkring planlægning af afviklingen af UVM i dressur har ført til aflysning, meddeler FEI, WBFSH og de tyske arrangerer her til aften