Dressurholdkonkurrencen torsdag

22-08-2013 08:00, af Thomas Bach Jensen

Igår onsdag afvikledes første halvdel af holdkonkurrencen i Blue Hors FEI European Championship, hvor danskerne med to ryttere igennem Grand Prixen indtog en foreløbig andenplads. I dag rider anden halvdel, og det afgøres dermed, hvilke tre nationer vinder medaljer. Opdateret

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby leverede klassen bedste danske ridt.

Kl. 14.11: - Mit ridt gik godt og jeg er helt bestemt tilfreds. Min hest blev lidt bange for et kamera på et tidspunkt, men jeg havde ham hurtigt tilbage i opgaven. Jeg må sige, at arrangørerne er lykkedes rigtig godt med det, og det var en fantastisk stadion at ride på, kommenterede norske Lillan Jebsen efter sit ridt.

Kl. 14.00: - Jeg er godt tilfreds. Ingen egentlige fejl og Augustin gjorde det godt, selv om han blev lidt anspændt derinde, fordi nogle lyde er meget tydelige. Men jeg synes stadionet er fantastisk med en super god bund og en smuk bane. Jeg kunne virkeligt godt lide at ride derinde, sagde østrigske Victoria Max-Theurer.

Kl. 13. 28: Jubelen vil ingen tage i den tyske lejr. Helen Langebanenberg har netop sikret Tyskland holdguld efter et fremragende ridt med Donnerhallsønnen til over 84%.

- Det er helt utroligt og meget bevægende! Jeg har endnu ikke helt forstået det. Jeg er virkelig stolt af Damie, han var så meget med mig under hele ridtet. Det var virkelig ekseptionelt. Jeg kan virkelig godt lidt stadion. Banen passer Damie perfekt, fordi kameraerne er langt væk. Jeg synes, at det er en super bund og meget flot dekoration, sagde en lykkelig og rørt.

Kl. 13.13: Goncalo Carvalho fra Portugal sluttede med hingsten Rubi på godt 69%. - Jeg er rigtig godt tilfreds. Rubi har været super i træningen, i opvarmningen og har nu også gjort et glimrende job på banen, kommenterede den portugisiske rytter til Ridehesten.com.

Kl. 12:05: Schweiziske Marcela Krinke Susmelj har netop vist sin DV-vallak Smeyers Molberg e. Michellino / Rambo, og det blev til over 70%.

- Jeg havde det dejligt ridt og kunne rigtig godt lide arenaen. Selv om Molberg er meget lydfølsom og ret hot, så var han rigtig fin på banen, hvor der også var god afstand ud til fotograferne. Min hest kommer fra Danmark, og det var vigtigt for mig i dag at vise det danske publikum, at en dansk hest også kan gå godt med en schweizisk rytter! Jeg er meget tilfreds med sådan som det gik.

Kl. 11.14: Med over 76% har Nathalie zu Sayn-Wittgenstein leveret det bedste danske resultat i Grand Prixen, og det ser ud til på nuværende tidspunkt, at Danmark får en fjerdeplads i holdkonkurrencen. Også for Nathalie var der stærke følelser, da hun red ud af banen med Digby i deres sidste mesterskab sammen.

- Der er helt specielt at ride på hjemmebane, og det er selvfølgelig godt men lægger også ekstra pres på ens skuldre. I dag var Digby en smule spændt og han trykkede sig lidt i starten af ridt, men jeg føler, at jeg red hver en procent ud af ham, og det lykkedes! Vi er tilfredse med en fjerdeplads, men da vi havde chancerne for en medalje, har vi selvfølgelig også haft håbet, fortalte Nathalie, da hun blev interviewet til fransk og dansk tv.

Kl. 11.03: Hollandske Adelinde Cornellissen har nu indtaget tredjepladsen med 80,851%. - Jeg er ekstremt godt tilfreds med vores præstation. Jeg har kun haft seks uger til at forberede mig efter Parzival hjerteoperation tidligere på sommeren, så jeg er fuldt tilfreds, sagde Cornelissen.

Kl. 10.45: - Jeg er målløs. Undskyld men jeg er følelsesmæssigt overvældet lige nu, svarede Charlotte Dujardin og brød i gråd efter sit ridt på Valegro til 85,912%, hvilket ligner en ny verdensrekord.

- Op til EM følte jeg ikke, at vi var så stærke. Ikke før i sidste uge følte jeg virkeligt, at han var helt super. Men efter to dage med den fornemmelse skulle hestene rejse til Danmark, så jeg mistede igen tilliden. Så har han bare været helt fantastisk i Herning fra den første træningsdag; derfor er jeg så overvældet og taknemmelig. De næste dage tør jeg ikke tænke på, så begynder jeg bare at græde igen, grinede en tydeligt bevæget Dujardin.

Kl. 10.35: - Jeg er meget godt tilfreds bortset fra, at vi kun fik vist 13 og ikke 15 ettere, fortalte svenske Tinne Vilhelmson efter sit ridt til over 75%.

Kl. 10.25: Cathrine Rasmussen og Fernandez har netop opnået 69% efter et solidt ridt for Norge. - Når man rider på banen, önsker mig sig altid det optimale, og sådan går det själdent, men jeg er faktisk väldig godt tilfreds, og det var fantastisk at ride på stadion. Jeg vil gerne have lov at kommentere, at det er et fantastisk stävne med virkeligt gode forhold overalt, sagde en meget veltilfreds Cathrine Rasmussen.

Kl. 09.59: Franske Jessica Michel er netop redet af banen med hoppen Riwera de hus. - Desvärre fik jeg flere fejl i dag. Det ärgrer mig, for Riwera er en hoppe, der ikke kigger og ikke bliver anspändt.

Kl. 09.43: Tyske Kristina Sprehe og Desperados hörer til blandt bedste ekvipager og også en del af de sölvvindende tyske hold ved OL sidste år. Ekvipagen er netop på banen nu. Ekvipagen er som regel garant for et meget sikkert ridt, men også med nogle uregelmässigheder i piaffe og passage. I dag er der  indlöbet flere småfejl.

- Jeg er ikke helt tilfreds med mit ridt i dag, da jeg havde flere fejl i piafferne. Der er masser af stemning på stadion, og Desperados blev lidt for ophedet for mig, og det kom til udtryk i piafferne, men jeg er glad for at ride her, og jeg synes her er gode opvarmningshold, fortalte Kristina efter sit ridt, som hun fik 75,137% for.

Kl. 08. 49: Danske Anna Kasprzak og Donnperignon er den tredje danske ekvipage i holdkonkurrencen. De har netop forladt MCH Arena til jublende klapsalver fra et opstemt hjemmepublikum. Anna leverede en super prästation til 76,897%.

- Jeg tror det er den bedste Grand Prix tur, jeg har haft! Det var fedt at ride på hjemmebane, og selv om jeg var fuld fokuseret, kunne jeg ikke lade väre med at smile, da jeg red ind. Der er ikke noget, der er svärt for ham längere, så jeg begynder virkeligt at tro på, at det kan lade sig göre. Jeg er virkelig glad og tilfreds.

Kl. 08.38. - Jeg er super tilfreds med mit ridt. Jeg fölte nogle spändinger fra min hest lige i starten, men det gik virkelig super godt! sagde en meget tilfreds Edward Gal efter at have prästeret et mesterligt ridt til 81,763%.

Kl. 08.28: Carl Hester og Uthopia har lagt sig i spidsen af konkurrencen men kun marginalt i forhold til Isabell Werth fra gårsdagens afdeling. Der indlöb fejl i piafferne; särligt i den förste, hvor Uthopia bröd ud af rammen.

Kl. 08.14: Vi er igang igen i MC Arena, hvor Patrik Kittel netop er rider ned af den sidste midterlinje i Grand Prixen. Startfeltet i dag består af de enkelte nationers stärkeste ekvipager. Kittels score på 73,283 (forelöbig andenplads) er netop kommet op på lystavlen, mens britiske Carl Hester rider på banen.

Læs også

Vilhelmsborg atter i gang

29-01-2015 21:04, af Sanne Kolind

Startskuddet til indendørs DM gik i dag på Borgen, hvor der i dag torsdag var lidt over 400 startere. Resten af weekenden står på endnu mere springning med ryttere fra hele Norden

Herning 2013: Clinic med Tina Lund

21-01-2013 14:32, af Signe Wiese
Ved Hingstekåringen 2013 byder Dansk Varmblod velkommen til to spændende specialarrangementer torsdag og fredag aften. Som altid er der ved disse arrangementer stor fokus på fagligheden, men samtidig garanterer Dansk Varmblod for god underholdning

Det fortjener Isabell ikke

03-07-2009 09:46, af Thomas Bach Jensen
At høre disse ord fra Sjef Janssen var en stor overraskelse for verdenspressen, der reagerede med en spontan klapsalver på pressekonferencen i Aachen torsdag aften

NM for pony, junior og ungryttere

28-06-2011 14:12, af Thomas Bach Jensen
Middelfart Ridecenter afholder fra torsdag den 30. juni og frem til søndag den 3. juli Nordisk Mesterskaber for pony, junior og ungryttere i både spring og dressur. De danske ryttere er klar til at kæmpe om dette års mesterskabstitler

Endnu en WC-sejr til Adelinde og Parzival

03-11-2012 09:01, af Maja Golles
Sent fredag aften vandt Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival Grand Prix Kür i anden afdeling af Reem Acra FEI World Cup™. Torsdag vandt de Grand Prixen

Tidsplan til UVM-iagttagelse på torsdag

21-05-2017 18:18, af Thomas Bach Jensen

På torsdag den 25. maj 2017 er der UVM-iagttagelse med frasortering for ekvipager, der ikke allerede er med i bruttotruppen

Charlotte Lund og Sören von Rönne gift

18-05-2012 12:39, af Signe Wiese
Tillykke til danske Charlotte Lund og tyske Sören von Rönne, der blev gift i går torsdag den 17. maj

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kvinde dømt i sagen om dansk hestehandlers død

27-01-2020 18:35, af Thomas Bach Jensen

En 44-årig norsk kvinde er i Danmark i dag dømt til 3½-års fængsel for dødsvold mod en dansk hestehandler

Heste og ejer medtaget efter trafikulykke

20-01-2020 08:13, af Annika Knudsen Lorentsen

I starten af sidste uge berettede vi om en trafikulykke der var sket på Vestsjælland, hvor en 31-årig mand mistede livet efter han kørte frontalt ind i en firhjulstrækker med hestetrailer. Her blev det meldt ud at hestene i traileren var okay, men virkeligheden er en anden fortæller ejer og fører af firhjulstrækkeren

Helgstrand slår sig ned i USA

25-01-2020 15:00, af Cecilia Lindahl

Helgstrand Dressage rykker ind på den attraktive Windsome Farms i det store hestemekka i Wellington

Sandheden bag de gode grunde til at date en ridepige

21-01-2020 11:57, af Philip Chr. Ulrich

Det er et emne, som der med jævne mellemrum deles lidt om på sociale medier blandt ridepiger: En række gode grunde til hvorfor man skal date en ridepige. Men som med så meget andet propagandamateriale, så er der en sandhed bag de gode grunde og løfter

En legende er død

25-01-2020 09:58, af Cecilia Lindahl

En af verdens bedste springheste, den 28-årige Kannan døde i går af et hjertestop

Agnete Kirk Thinggaard trives i Florida (video)

21-01-2020 07:22, af Thomas Bach Jensen

Blue Hors-dressurrytter Agnete Kirk Thinggaard har gjort status på sit ophold i Florida og fortæller her om, hvordan hun og hestene trives i det vanedannende dejlige klima og om hendes forestående stævnestart med tre avlshingste

Heste bliver 17 år

25-01-2020 12:41, af Britt Carlsen

SEGES Heste har lavet en undersøgelse af, hvad hestene i Danmark dør af, og hvor gamle de bliver i gennemsnit - og det har givet overraskende resultater

To topplaceringer til Agnete Kirk i Wellington

23-01-2020 18:28, af Camilla Tiefensee Schrøder

Agnete Kirk Thinggaard red i dag sin første Grand Prix ved Global Dressage Festival i Wellington med Blue Hors Olymbrio og Blue Hors Zatchmo, og hun sluttede i top-4 på begge heste

Ryttervægt og hestevelfærd

25-01-2020 14:17, af Britt Carlsen

Hvad er værst for heste: En tung rytter eller dårlig balance og rideteknik? Et spændende emne på dagens Hestekongres var fokus på rytterens vægt efter et nyt dansk forsøg

13-årig vinder CSI-klasse på Vilhelmsborg

25-01-2020 15:26, af Annika Knudsen Lorentsen

I formiddags red danske Emmelie Aabech sejren hjem i den 1* 120 cm-klasse ved det internationale stævne på Vilhelmsborg og dermed slog hun mange erfarne seniorryttere