Dressurrytteren Yoora Chung bliver udleveret

17-03-2017 10:12

Rigsadvokaten har i dag besluttet, at den sydkoreanske dressurrytter  Yoora Chung skal udleveres til strafforfølning i sit hjemland

Copyright Ridehesten.com
Yoora Chung

Det er Rigsadvokatens vurdering, at betingelserne for at udlevere den 20-årige dressurrytter Yoora Chung til sit hjemland er til stede. Det oplyser statsadvokat Mohammed Ahsan fra Rigsadvokaten, efter at Rigsadvokaten har færdigbehandlet den udleveringsanmodning, som blev sendt af de sydkoreanske myndigheder tilbage i januar 2017.

Dressurrytter Yoora Chung blev anholdt af Nordjyllands Politi den 1. januar, efter at have været internationalt efterlyst af de sydkoreanske myndigheder for økonomisk kriminalitet.  Efter sigende nægter kvinden sig skyldig i alle anklager om medvirken til millionsvindel, der beløber sig i op mod 668 millioner US dollars.

De koreanske myndigheder har ad to omgange sendt oplysninger til brug for Rigsadvokatens sagsbehandling. I første omgang var det udleveringsanmodningen, og i anden omgang var det dokumenter indeholdende svar på nogle opfølgende spørgsmål, som Rigsadvokaten havde til udleveringsanmodningen.

»Jeg ved, at sagen har haft stor opmærksomhed i Sydkorea. Derfor er jeg også glad for, at der har været en udbredt forståelse for, at sagsbehandlingen har taget den tid, som har været nødvendig for at behandle sagen grundigt og i overensstemmelse med dansk lovgivning,« siger statsadvokat Mohammad Ahsan.

Yoora Chung har nu tre dage til at beslutte, om hun vil indbringe Rigsadvokatens afgørelse for domstolene. Sker det, vil Retten i Aalborg være første instans.

/Pressemeddelelse

Rigsadvokaten: Sydkoreansk kvinde skal udleveres

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen