Dressurrytterne er klar i Rotterdam

19-06-2024 21:35

CHIO Rotterdam: Fire danske dressurryttere er i denne uge i Rotterdam for at ride Nations Cup. Alle hestene gik i dag gennem vettjek - inklusive Wendy de Fontaine, som Isabell Werth har sat på startlisten i sidste øjeblik

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen var i dag stand-in som træner for Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio. Daniel kender hingsten særdeles godt, da han tidligere har redet Don O i flere år, mens han var ansat på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Med OL i Paris, som nærmer sig med hastige skridt, mangler der stadig at blive sat navne på, hvilke dressurryttere der skal repræsentere Danmark i næste måned. I denne uge får fire ryttere mulighed for at ride sig tættere på en plads, da Lone Bang Zindorff med Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/Diamon, Daniel Bachmann Andersen med Vayron e. Vitalis/Gloster, Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/Olympic Ferro og Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) er i hollandske Rotterdam for at ride Nations Cup.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Faktisk er der kun dette stævne samt CHIO-stævnet i Aachen om to uger, hvor rytterne kan bevise deres værd. Ud over det har det danske hold også mulighed for at gentage succesen fra Compiègne i sidste måned, hvor det blev til dansk sejr i Nations Cup. Formatet i Rotterdam er en smule anderledes, da nationerne får lov til at stille med fire ekvipager, til forskel fra tre i Compiègne. Alle fire ekvipager skal i morgen ride Grand Prix, men slørdag byder på Grand Prix Special for to af rytterne og Grand Prix Kür for de resterende to.

Tidligere har Nations Cup'en først været afgjort om lørdagen, men et nyt format betyder, at det afgøres allerede i morgen. I alt har otte hold meldt sig til, og Danmark har trukket startnummer syv, så starttiderne er som følger:

  • Klokken 10.20 - Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov
  • Klokken 11.33 - Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio
  • Klokken 13.00 - Daniel Bachmann Andersen og Vayron
  • Klokken 14.13 - Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera
Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Alle hestene var efter middag gennem vettjek, og her til aften benyttede nogle af rytterne sig af muligheden for at træne på det flotte stadion.

Mens tyskerne har deres endelige udtagelsesstævne i Aachen, har hollænderne det selvfølgelig her i Rotterdam. Oprindeligt havde Isabell Werth meldt Superb e. Surprice/Donautanz til i Rotterdam, men rygterne forlød, at Werth i stedet ville komme med den 10-årige guldmedaljehoppe Wendy de Fontaine (tidl. Queenparks Wendy) e. Sezuan/Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer). Ganske rigtigt var det i dag Wendy, som blev mønstret foran dommerne, og dermed er hun stadig med i OL-spillet for tyskerne.

Edward Gal er tilbage på stævnebanerne igen efter en lang pause, og det bliver spændende at se, hvordan han og GLOCK's Total US e. Totilas/Sir Donnerhall I kommer til at klare sig i de næste par dage.

Startlisten til Nations Cup

Stævnets start - og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner