Drømmer du om at arbejde indenfor hestebranchen?

05-05-2019 07:39

Anette Poulsen er uddannet jordbrugsteknolog med heste som speciale, og hun har et afvekslende og interessant job som staldansvarlig på Helgstrand Academy

Copyright Ridehesten.com
Foto Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Anette Poulsen vidste, at det var " noget med heste", hun kunne se i sin fremtid, men hun blev anbefalet at tage en "rigtig" uddannelse først, så hun er specialist i MRi-scanninger som radiograf. I fem år arbejdede hun fuld tid på sygehus, og de sidste to år red hun 7-8 heste i sin fritid på Stald Sakstrup hos Torben Christensen. Det var en hård hverdag, men det bekræftede Anette i, at det var heste, hun så i sin fremtid.

Hun besluttede sig for at se, hvilke muligheder for uddannelse der er i hestesektoren, og kom til samtale på jordbrugsteknologuddannelsen. Siden den 11. februar har hun været ansat som staldmanager på Helgstrand Academy.

Et alsidigt job med stort ansvar
Jobbet giver hende chancen for at udnytte den store teoretiske viden hun har opnået på uddannelsen i forhold til fodring, sygdomsforebyggelse og generelt management af staldens heste. Uddannelsen giver også en dybdegående viden omkring hestens naturlige adfærd og reaktionsmønstre, noget Anette bruger dagligt i sit job. Det er også hende, som er ansvarlig for de grooms og staldmedhjælpere, der er i arbejde på Helgstrand Academy. Her er der en del privatheste opstaldet samt 60-70 heste fra Helgstrand Dressage og de privatheste, som de ansatte grooms og ryttere selv ejer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rytterne kan komme til Anette med spørgsmål til deres hestes velbefindende. Virker de trætte, har de for meget energi, er de for fede eller tynde? Anette danner sig et helhedsbillede af hestene og sammensætter en individuel foderplan. Det er også hende, som kører med fodervognen hver morgen for at holde øje med, om hestene nu spiser op, om der er vand i alle vandkopper, og om hestene spiser og trives, som de skal.

I denne måneds udgave af magasinet Ridehesten kan du læse meget mere om Anettes vej til drømmeuddannelsen, og du finder samtidig inspiration til drømmejobbet indenfor hestebranchen.

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen