Drømmer om DM oven på Distriktsmesterskabs Cup

23-08-2021 15:07

Christine Krogh Frausing
Skribent

Mille Marie Menzfeld Jensen deltog i Distriktsmesterskabs Cup, og gik hjem med en kæmpe oplevelse. Nu er hun klar til at sætte nye mål, og drømme stort

Copyright Ridehesten.com
Mille Marie Menzfeld Jensen og Nicolas Cage Foto: Animal Print
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den netop overstået weekend har budt på en hel masse stævner, blandt andet Distriktsmesterskabs Cup i Bernstorffsparken under DRF-Mesterskabsstævnet for pony og children. Distriktmesterskabscup er en ny turnering, præsenteret af SpringDanmark. Cuppen var en stor succes, og har givet Mille Marie Menzfeld Jensen på 13 år, mod på at sætte større mål. 

Vi ønsker at styrke ponyspringsporten og tror på, at dette initiativ kan være med til at gøre netop det, fortæller Jakob Leth

Mille havde vundet Distriktmesterskabet for kategori 1 ponyer i Distrikt 7, og var derfor kvalificeret til at ride Distriktmesterskabs Cup i Berstorffsparken med hendes pony Nicolas Cage, der i dag fylder 15 år. 

– Mille havde den fedeste oplevelse til stævnet. Pigerne er gode til at bakke hinanden op, også selvom de er konkurrenter, fortæller Stine Menzfeld der er mor til Mille.

Copyright Ridehesten.com
Mille Marie Menzfeld Jensen og Nicolas Cage Foto: Animal Print

Distriktsmesterskabs Cup er en cup for medaljevinderne ved de individuelle Distriktsmesterskaber i springning for ponyer. Cuppen afvikles ved årets Agria DRF Mesterskaber for pony og Children, og derfor har Sportsrideklubben netop været værter for den første udgave af cuppen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Distriktmesterskabs Cup skal styrke ponyspringsporten

Det blev desværre ikke til nogen plads på podiet i denne omgang, men cuppen har givet Mille mod på meget mere. Mille træner til dagligt på Broholm Slot ved Maria Bjørnkær Asferg, og sammen træner de mod hendes mål. Mille er kvalificeret til at ride Mustang Cup finalen, og første delmål er at gøre det godt i finalen. Den helt store drøm er at blive A-Ekvipage, og forhåbentligt ride DM en gang i fremtiden.

Copyright Ridehesten.com
Mille Marie Menzfeld Jensen og Nicolas Cage Foto: Jimmy Leen Friis

– Formålet med den nye DistriktsmesterskabsCup er at samle alle distriktsmestre fra hele landet i alle ponykategorier og lade dem ride ved Agria DRF-mesterskabsstævnet, så de kan se de bedste ponyryttere og opleve stemningen ved et DRF-mesterskab, fortæller Jakob Leth, formand for springudvalget i DRF og formand for Sportsrideklubben, og fortsætter:

– Vi ønsker at styrke ponyspringsporten og tror på, at dette initiativ kan være med til at gøre netop det, slutter han.

Copyright Ridehesten.com
Her ses vinder for kategori-3: Laura Sloth Kjær, nr. 2 Emmelie B. Jørgensen, nr. 3 Augusta Ryby sammen med (fv.) Karen Ballegaard(dommer), Lena Aagard(dommer), Jakob Leth (formand for Sportsrideklubben) og Sigurd Nielsen (Foreningen SpringDanmark). Foto: Privat

For Milles vedkommende har cuppen altså haft den tænkte effekt, og nu bliver det spændene om cuppen løbende kan trække flere af de kvalificerede ryttere til at ride finalen i Bernstorffsparken. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald