Du kan nå det endnu: Hestekonference

20-10-2021 12:01

Merete Haahr

Gør som 3000 andre hesteentusiaster fra hele verden, og tilmeld dig den gratis ISES2021 konference, der handler om, hvordan vi kan forbedre vores praksis med heste

Copyright Ridehesten.com
Konferencen henvender sig til alle hesteetusiaster, uanset om du rider skovtur, eller deltager på elite plan. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Du kan nå det endnu! I aften kl. 20.00 starter tre dages spændende GRATIS online konference med mere end 60 oplæg fra forskere verden over, som præsenterer den seneste viden omkring hestevelfærd.  

International Society for Equitation Science, forkortet ISES, har til formål at udbrede og opmuntre til objektiv forskning og fremme en ny praksis, som i sidste ende vil forbedre velfærden for heste i deres interaktioner med mennesker. Konferencens handler om, hvordan vi forbedrer vores praksis med heste for at fremme hestenes livskvalitet. Det vil give deltagerne ny viden og brugbare værktøjer til at gøre en forskel indenfor hesteverdenen.  Emnet er relevant for alle, som avler, træner eller rider heste, uanset om det er til skovtursridning eller elitesport. Det er vigtigt, at vi ved, hvad der giver god livskvalitet for vores heste, og at vi har den fornødne viden til at skabe det.

Deltagelse er GRATIS takket være de mange sponsorer, der har bidraget til, at konferencen kunne finde sted. Det vil være muligt at deltage i live præsentationer og høre de mange anerkendte forskere give deres bud på, hvordan vi forbedrer velfærden og vores interaktioner med heste.

Du kan bl.a. høre præsentationer fra følgende fagpersoner: Dr. Andrew McLean, Professor Hayle Randle fra Australien, Dr. Camie Heleski fra USA og Dr. David Marlin fra England. Der vil også være danske forskere iblandt, nemlig Janne Winther Kristensen og Maria Rørvang, som vil fortælle om deres seneste forskning.

Copyright Ridehesten.com
Formålet med konferencen er af give værktøjer og viden til alle hesteejere, så vi kan forbedre forholdende for vores heste. Foto: Ridehsten.com/Annette Boe Østergaard

Der vil fire temaer i løbet af konferencen:

Værktøjer til forandring: Her vil forskere og praktikere mødes for at udforske den seneste viden omkring træning af heste, kognition og præstation.

Forskning for forandring: Fokuserer på metoder til at måle og følge op på effekterne af forskellige trænings tilgange, brugen af udstyr og rytter psykologi.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kommunikation for forandring: Dækker over tilgange til en forbedret ridning og præstation ved at gennemgå videnskabelig dokumenteret information.

Uddannelse for forandring: Temaet byder på muligheder for at styrke nuværende og fremtidige generationer ved at tænke nyt og udvide vores viden omkring hestes behov.

Der vil også være den traditionelle Clever Hans-præsentation, hvor en anerkendt forsker giver sit bud på hvordan vi kan tænke ud af boksen, når vi arbejder med heste. I år er det Professor Mike Mendl fra Bristol, i England, som deler ud af hans store viden og forskning omkring følelser hos dyr, tankegang og beslutningstagen.  

Tilmeld dig til ISES 2021

Her kan du kan læse mere om ISES og se hele programmet:

International Society for Equitation Science

Læs mere om velfærd for heste i sporten, i Oktober nummeret af Magasinet Ridehesten

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing