Dufour 2'er på verdensranglisten

01-10-2021 15:34

Trine Askjær-Jørgensen

Netop nu: Cathrine Dufour rykker efter en succesfuld sommer til både OL og EM sammen med vallakken, Bohemian, op på FEI's rangliste over de bedste dressurryttere i verden, så de nu indtager en hamrendeflot andenplads

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian, da de vandt individuelt sølv til EM i Hagen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dressurrytter, Cathrine Dufour, må siges at være en af dem, der virkelig har haft succes til de store mesterskaber de seneste par måneder.

Sammen med vallakken, Bohemian e. Bordeaux/Samarant (opdr. Abildgaard Equestrian Aps), red hun først en flot 4. plads hjem i holdkonkurrencen til OL sammen med de tre andre danske ryttere. Derefter tog hun en individuel 4. plads i Grand Prix küren i Tokyo.

Til EM i dressur i tyske Hagen bidrog Dufour og Bohemian fornyligt til, at det danske hold red sig til en flot bronzemedalje i holdkonkurrencen, og derudover red ekvipagen sig til en individuel bronzemedalje i Grand Prix Special samt en individuelt sølvmedalje i Grand Prix kür til EM med hele 88,43% - Dufours første individuelle sølvmedalje i hendes seniorkarriere. 

Fakta
De danske landsholdsryttere op ad ranglisten

Carina Cassøe Krüth er med Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stutteri Heiline) gået op fra en 12. plads i sidste måned til en 8. plads.

Nanna S. Merrald og Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz besidder nu 27. pladsen og er dermed også rykket fire pladser op fra forrige måned.

Månedens absolutte højdespringer er Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen), der sammen er gået fra en 201. plads til en 35. plads!

Fold up

Rykker op som verdensranglistens nummer to

Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle de vanvittigt flotte rideture og selvfølgelig særligt den seneste store succes til EM gør, at Cathrine Dufour og Bohemian nu er rykket op på andenpladsen på FEI's verdensrangliste over dressurryttere.

Dufour overhaler således nogle af de mest vindende ryttere i verden, nemlig engelske Charlotte Dujardin, som nu er at finde på tredjepladsen på vallakken, Gio, og tyske Isabell Werth, som indtager fjerdepladsen med hoppen, Weihegold OLD. På førstepladsen ligger stadig den helt store vinder i år, Jessica von Bredow-Werndl, som sammen med hoppen, TSF Dalera, tog alt guld, der var at komme efter til både EM og OL.

Cathrine har tidligere været i top-3 med vallakken, Atterupgaards Cassidy, med hvem hun også har haft rigtig mange succesfulde år, men nu beviser den 11-årige oldenburgervallak, Bohemian, at den virkelig er klar til at tage over for Cassidy.

Cathrine Dufour skriver selv på hendes Instagram-profil: – NUMBER 2 ON THE WORLD RANKING!!!! A few seasons ago Cassy & I was in top3, and now Bobi and I are crawling into top2…. What’s next to come!!

Se hele FEI's rangliste over verdens bedste dressurryttere her.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian til EM i Hagen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen