Individuel EM-sølv i Kür til Dufour og Bohemian (video)

11-09-2021 17:14

EM i dressur i Hagen: Det var ridning i absolut verdensklasse, som vi var vidne til under seniorenes kür-finale ved EM. Bohemian satte nærmest ikke en hov forkert til tonerne af les miserables, og dermed lykkedes det for Cathrine Dufour at opnå seniorkarrierens første individuelle sølvmedalje

Den stemning der har været her Hagen kan nærmest ikke beskrives. Efter halvandet år som har været præget af COVID19, var tilskuerne endelig tilbage på lægterne under dette EM og det gav en helt speciel stemning under dagens kür, som dårligt kan beskrives. 

Efter bronzemedaljen i Grand Prix Special forleden var 29-årige Cathrine Dufour i den grad sulten efter endnu en medalje. Rytteren inden Dufour var Charlotte Dujardin på Gio e. Apache/Tango og hun havde sat barren højt, da hun med 87,24% havde lagt sig i front af klassen. Dufour fik det hele til at se legende let ud til tonerne af les miserables og undervejs måtte hun flere gange klappe en 11-årige oldenburgervallak Bohemian e. Bordeaux/Samarant, fordi han simpelthen gjorde alt hvad hun bad om. Han satte nærmest ikke en hov forkert under hele programmet og glæden lyste ud af Dufour da hun hilste af. Jublen fra publikum brød ud og da det kom frem at dommerne havde honoreret ridtet med intet mindre end 88,43%, var der nærmest ikke et øje tørt.

Dermed stod det klart at Dufour havde overgået Dujardin og så var spørgsmålet blot hvad Jessica von Bredow-WerndlTSF Dalera e. e. Easy Game/Handryk BB og Isabell WerthWeihegold e. Blue Hors Don Schufro/ Sandro Hit kunne præstere efterfølgende. Til deres velkendte kür, dansede Jessica og trakehnerhoppen Dalera sig til en velfortjent guldmedalje med 91,02%, ja faktisk deres femte guldmedalje til de seneste to mesterskaber.

Weihegold var ikke helt med Isabell i dag og der indløb lidt fejl for den rutinerede ekvipage. Da Isabell hilste af trak hun lidt på skuldrene, for hun var godt klar over at ridtet ikke kunne matche de ryttere som havde været på banen inden hende. 84,89% og en fjerdeplads blev det til for ekvipagen.

Se video af Cathrine og Bohemians ridt herunder samt resultatet af Grand Prix Kür HER.

Læs herunder opdateringer som blev lavet undervejs i klassen:

Kl. 15.48

Sidste rytter, Charlotte Fry, har nu fået sit resultat, og vi ved nu med sikkerhed, at danske Cathrine Dufour og Bohemian har vundet EM-sølv her i Grand Prix Kür. Daniel Bachmann Andersen slutter som nr. 7 og Nanna Skodborg Merrald som nr. 12. Vi opdaterer med masser af aktuelle billeder.

Klokken 14.40
Wauw, hatten af for Daniel Bachmann Andersen og bare 9-årige vallak Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen). Den røde vallak vokser med opgaven hver gang han er på banen og det var en ren fornøjelse at overvære ekvipagens ridt i dag. Daniel havde endda så meget overskud at han ned af midten mod slut, udelukkende red med en hånd. Holdleder Anne-Mette Binder fortalte efterfølgende at hjertet nær var sprunget ud på hende, over at Daniel var så "fræk" at gøre dette. Intet mindre end 82,05% har sendt ekvipagen direkte ind på andenpladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald på Atterupgaards Orthilia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klokken 13.55
Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Atterupgaard) var første dansker i küren. Den 16-årige hoppe dansede under Nanna og viste topkvalitet i passage og piaff. Dommernede belønnede det med 78,90% og det ligger dem foreløbigt ind på fjerdepladsen, hvor finske Henri Ruoste fører med 82,60%.

Copyright Ridehesten.com
Blod fra Governor gjorde at Adelinde Cornelissen måtte udgå. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klokken 13.30
Avlshingsten Governor-Str fik bidt sig, så at det blødte en smule. Det betyder at han og hollandske Adelinde Cornelissen blev diskvalificeret. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner