Dufour i topform har kurs mod OL

06-03-2020 11:55

Britt Carlsen

Dansk Varmblod gav i dag publikum i Jyske Bank Boxen en gysende, hårrejsende dressuroplevelse, hvor følelserne sad udenpå. De danske ryttere var under maksimalt pres, og det omsatte de til fantastisk ridning

Et felt på 20 ryttere åbnede dagen i Jyske Bank Boxen ved Dansk Varmblods Hingstekåring, og selvom første rytter red på banen kl. 9, var publikum mødt talstærkt op, og de skabte en herlig kulisse om DWB Five Star Dressage. Klassen, samt lørdagens Special og søndagens Kür, er en del af iagttagelsen forud for OL i Tokyo, hvor landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein skal sammensætte det absolut mest konkurrencedygtige landshold. Og rytterne i bruttotruppen kvitterede ved at ride efter at imponere dommere, publikum og landstræner. 

Grand Prix føles let på Danciera
Første danske rytter i A-truppen, Carina Cassøe Krüth og herlige Heiline's Danciera e. Fassbinder (opdr. Stald Heiline), var ventet med spænding: Vil det lykkes for Carina, der ikke har været til et internationalt mesterskab med A-holdet, og blot 9-årige Danciera at lægge billet ind på en OL-plads? Der var tyst i hallen, mens "Danse" og Carina samlede point i travprogrammet og fortsatte med at sætte sikre point på kontoen i piaffe-passage, så inden galopprogrammet stod scoren på 77%. En lille "fodfejl" i toerchangementerne kostede dyrt, men blev opvejet af flotte ettere og fine piruetter og en sidste midterlinje, som cementerede procenten på 76,391 til publikums jubel.
Ekvipagen sluttede på en flot andenplads, og Carina Cassøe Krüth følte, at alt lykkedes for hende og DV-hoppen i dag.
– Det er ikke let at ride Grand Prix, men det føles let på hende. Hun gør alt, hvad jeg beder hende om, og jeg kunne endda bede hende om endnu mere, fortæller Carina Cassøe Krüth.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe-Krüth leverede et fantastisk ridt på Heiline's Danciera – det lover godt for OL. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ikke Daniel og Zepters bedste dag
Stilheden sænkede sig over Boxen, da Daniel Bachmann Andersen red på banen med Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack. Igen en stærk dansk ekvipage, som er sikkerheden selv i hele travprogrammet med sikre piaffe- og passage-momenter. Også Daniel måtte indkassere en lille fejl i toerchangementerne og igen i etterne. Det blev dyre fejl for parret, der også kiksede den sidste piruette, så det, der lignede en score på godt 77% sluttede på 73,913% og en femteplads efter Anders Dahl og Fidelio van het Bloemenhof.

Anders Dahl, der var på det danske OL-team i Rio og på EM-holdet i Rotterdam, er kommet stærkt ud af vinterens træning med den røde vallak, og de viste et fejlfrit og sikkert program med flere 8-taller, som gav dem en score på 73,978%.

Dufour: Fantastisk at ride i Boxen
Det var Cathrine Dufour, som fik Boxen til at ryste efter et klasseridt med Bohemian. De viste spektakulær piaffe og passage med overgange vurderet til 10-taller. Inden galopprogrammet viste tavlen 84%. En lille fejl i toerne fik publikum til at gispe. Cathrine samlede point op igen i sikre ettere og flotte piruetter, og da hun red op mod dommerne efter piaffen, kunne publikum ikke vente med at klappe, og da hun red ud, stod de op i hallen og jublede. 10-tallerne væltede ind på resultattavlen, og så nåede de 83,043%, og dermed overgik de lige akkurat deres Grand Prix-rekord fra sidste gang, de vandt i Herning i efteråret.

Bohemian er den ene af Cathrine Dufours to OL-kandidater, og det var næsten lidt tidligt på sæsonen at begynde at score så højt, fortalte Cathrine Dufour på pressemødet efter klassen.
– Vi prøver nogle forskellige ting af, f.eks. har vi arbejdet på at få ham højere placeret og åbnet mere op fortil. Jeg følte, at jeg havde en rigtig god tur, især i piaffe-passage og traverserne, og jeg synes, hans øgninger er blevet bedre. Så testede vi også noget af i toerne, og det gik ikke så godt. Der blev han lidt for varm og oppe på tæerne, men overordnet er jeg rigtig glad, siger Cathrine Dufour.

Den danske dressurstjerne nyder altid at ride i Herning.
– Herning har været mit yndlingsstævne i et godt stykke tid. Alt fra lyden derinde til hvordan der ser ud, og publikum, det er bare helt fantastisk. Og jeg føler mig heldig at have muligheden for at ride femstjernet i Danmark, siger Dufour.

Se deres sidste piaffe-passage-tur op ad midterlinjen og det store bifald her:

Severo sigter mod OL med Fiontini
Spanske Severo Jurado Lopez, der rider for Helgstrand Dressage, er i spil til en plads på det spanske OL-landshold med DV-hoppen Fiontini e. Fassbinder (opdr. Henrik Hansen). Hun har kvitteret hele vejen i sin uddannelse mod Grand Prix ved at vinde UVM hele tre gange. Flere 8-taller i passage og piaffe samt en stærk skridt suppleret med et 9-tal og flere 8,5 i piaffe/passage-overgange sendte karaktererne op over de 75%. Et sikkert galopprogram fastholdt parrets flotte score, og de sluttede med 76,283% og dermed en tredjeplads.
– Hun er en meget speciel hest for mig, og det er også et meget specielt år, fordi jeg arbejder på at få en OL-plads, udtaler Severo Jurado Lopez. Han har gode chancer for at sikre sig pladsen på det spanske landshold, men vil tage det stille og roligt med hoppen.
– Vi kæmper ikke for at komme først, det kommer først, når tiden er inde til det, sagde spanieren, som dog alligevel formåede at placere sig i top-3 i dagens Grand Prix.

Se resultatlisten

Copyright Ridehesten.com
Den spanske Helgstrand-rytter Severo Jurado Lopez tog sig af tredjepladsen med DV-hoppen Fiontini. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen