Bøgegården Gladiola kommer ikke til VM

24-06-2022 12:46

Annika Knudsen Lorentsen

Den velspringende Dansk Varmblodshingst Bøgegården Gladiola, som sammen med Lars Nørgaard Pedersen var kandidat til det danske VM-hold, er desværre ikke længere aktuel, da hingsten har pådraget sig en mindre skade i forbindelse med det 5-stjernede stævne i polske Sopot

Copyright Ridehesten.com
Bøgegården Gladiola og Lars Nørgaard Pedersen ved dette års DM. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Den 10-årige hingst Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) er desværre ikke længere aktuel til det danske VM-hold i springning, da han har pådraget sig en mindre skade. 

– Det er selvfølgelig virkelig ærgerligt, og vi havde glædet os til forhåbentligt at kunne have gjort en forskel for det danske hold. Jeg tror det er den bedste hest jeg nogensinde har redet på, og jeg tror på, at han kunne have bidraget til et godt resultat. Det er levende dyr vi arbejder med, og han har desværre fået en mindre skade i forbindelse med det 5-stjernede kvalifikationsstævne i Sopot, hvilket også forklarer, hvorfor han ikke var helt sig selv i nationsspringningen dernede. Han bliver desværre ikke klar til det sidste kvalifikationsstævne, og derfor har vi valgt at give ham en lidt længere pause til at komme sig helt, forklarer Lars Nørgaard Pedersen, som i sadlen på Bøgegården Gladiola kan kalde sig tre gange dansk mester for senior i 2020, 2021 og 2022. 

Teamet omkring hingsten, Lars, ejerne Stina og Jørgen Schmidt og Frandsbjerg Horses er selvfølgelig ærgerlige over, at Gladiola ikke bliver klar, men hestens ve og vel kommer i første række. Det samme understreger landstræner Bo K. Møller

– Det er en af de heste, der i rigtig lang tid har præsteret på et højt niveau og han havde været rigtig dejlig at have med. Han er både hurtig og går rigtig mange fejlfrie runder, men hestens ve og vel kommer i første række. Vi håber, at han bliver klar til at hjælpe det danske hold ved finalen i EEF Series, som vi håber på at blive kvalificeret til, fortæller landstræneren.

Holdet til VM bliver udtaget omkring den 20. juli, men det bliver desværre uden den velspringende ekvipage Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola. 

Copyright Ridehesten.com
Lars og Gladiola med familien Schmidt ved DM i 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen