Ericsson: Troede ikke helt på det

02-08-2022 18:05

Annika Knudsen Lorentsen

Da Linnea Ericsson-Carey overtog tøjlerne på hendes tophest Skorphults Baloutendro i starten af året, troede hun ikke helt på, at de passede sammen. De fandt heldigvis ret hurtigt rytmen og er nu klar til at ride VM i Herning

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey med Skorphults Baloutendro. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er flere år siden, at Linnea Ericsson-Carey første gang mødte den nu 11-årige Skorphults Baloutendro e. Contendros 3/ Balou du Rouet, men først i februar i år begyndte hun for alvor at ride ham.

– Det er en hest jeg lærte at kende, fordi pigen der ejede den kom og fik undervisning hos mig. Hun fortalte, at hun havde en hest, der var meget spooky, mens som var en god springhest. Da jeg sprang den første gang, spurgte jeg hende, om hun ville sælge den, og jeg spurgte hver gang, at hun kom og red undervisning, fortæller Linnea og fortsætter: 

–  Det ville hun ikke, for hun ville selv ride den. Da hun så blev gravid, var jeg væk til stævner, mens min mand Shane var hjemme, og hun spurgte derfor ham om han ville ride nogle stævner på den. Han synes også den var god, og så lykkedes det at købe halvdelen af ham.

Ikke kemi fra start
Shane red den første 145 cm-klasse på Baloutendro for knap to år siden og indtil slutningen af sidste år, var det netop Shane der red ham, og sammen vandt de den 2-stjernede Grand Prix i Herning sidste efterår. 

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Derefter sagde Shane, at hvis han ikke blev solgt, så ville jeg få lov at ride ham. Jeg havde ikke rigtig noget at ride de store klasser på, og jeg havde en rigtig lovende hest, som lige havde havde brækket benet, så jeg tror, at han syntes, at det var lidt synd for mig, forklarer Linnea og fortsætter: 

– Da jeg red den første klasse på ham på Vilhelmsborg, ringede jeg til Shane og sagde, at jeg ikke troede på, at det ville komme til at fungere. Jeg var ikke så optimistisk, han var meget frisk og jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet, men det så nemmere ud, når Shane red ham. Shane sagde, at jeg skulle forsætte, og så begyndte det jo at gå meget godt. 

Efter et par stævner fandt Linnea og Skorphults Baloutendro for alvor rytmen og VM-kvalifikationen begyndte at være indenfor rækkevidde. 

– Der var selvfølgelig lidt stress i forhold til at kvalificere sig, men det gav lidt sig selv, hvilke stævner jeg skulle ride, og så lykkedes det. Han gik sit sidste stævne i Falsterbo, hvor han ikke satte så meget som én hov forkert, så jeg føler mig rimeligt velforberedt, selvom man jo aldrig ved, hvad der venter, slutter Linnea. 

Linnea udgør det danske springlandshold til VM sammen med Andreas Schou, Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen og Rikke Belinda Barker. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen