Stadig plads på stadion i Herning

10-08-2022 12:04

Trine Askjær-Jørgensen

VM-arrangørerne melder udsolgt til den spændende kürfinale onsdag aften i dressur, men der er fortsat billetter til spring- og paradressur-konkurrencerne onsdag og de kommende dage

Copyright Ridehesten.com
Foto: Herning2022/Kasper Kamuk
Nyheden fortsætter efter annoncen

Uanset om du er interesseret i springning eller paradressur, så er der fortsat mulighed for at komme til Herning for at opleve ECCO FEI World Championships i Herning live. Mange har allerede købt billetter, men der er flere at få. Onsdag aften er udsolgt, men der er mulighed for at få billetter til de kommende dage, hvor omkring 80 pct. af pladserne er solgt.

I springning uddeles medaljer både fredag og søndag, og i paradressur uddeles der medaljer over fem dage fra onsdag-søndag i denne uge. De sidste medaljer til voltigørerne uddeles i dag onsdag.

Dygtige springryttere
Det danske springlandshold skal ride efter en plads i holdfinalen fredag aften den 12. august. En seniormesterskabsdebutant, to ryttere med et enkelt seniormesterskab på CV’et og én særdeles erfaren mesterskabsrytter udgør det danske springlandshold – navnene er Andreas Schou, Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen og Linnea Ericsson-Carey.

Der er stor interesse for verdensmesterskabet, og det betyder, at det danske springlandsholds ønske om opbakning fra publikum går i opfyldelse.

Janni Thermann, som er elitesportschef for springningen i Dansk Ride Forbund fortæller: 

– Opbakning fra tilskuerne giver lige det sidste boost til rytterne. Det bliver uden tvivl en unik oplevelse for rytterne at ride foran det danske publikum, og holdet er klar til at gøre deres bedste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Springning er en uforudsigelig disciplin, og derfor er det svært at spå om de danske chancer.

Det gælder om, at vi kommer godt fra start den første dag. Lykkes det at lave et godt resultat der, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skal få adgang til holdfinalen om fredagen blandt verdens 10 bedste nationer, forklarer landstræner Bo K. Møller.

Danske muligheder i paradressur
I paradressur er det store danske håb Tobias Thorning Jørgensen i grad III. Han red to guldmedaljer hjem ved PL i Tokyo. Også Katrine Kristensen i grad II har redet lige op mod verdens bedste ryttere i år. Pararytterne rider om to individuelle medaljer og holdmedaljer. De hjemlige ryttere missede lige netop holdmedaljen ved PL i Tokyo, så de drømmer om medaljer på hjemmebanen.

Noget for alle
I springkonkurrencerne er der tilmeldt 34 nationer. 22 nationer deltager i holdkonkurrencen, og holdfinalen afvikles fredag aften under projektørernes lys på Stutteri Ask Stadium.

Er man mere til en aftenoplevelse er der Show Night lørdag aften. Søndag den 14. august bliver der et brag af en individuel finale i springning, med masser af seværdig sport og underholdning under Agria Super Sunday, hvor verdens pt. 25 bedste springryttere mødes i kampen om de individuelle medaljer.

Billetter findes på www.herning2022.com

Ved at købe billet til EquiPark får man adgang til BB Horse Arena, hvor para-atleterne dyster.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner