Dufour & Laudrup - det savner vi!

20-04-2020 09:26

Britt Carlsen

Her midt i corona-krisen, hvor der ikke er ridestævner eller mesterskaber at træne efter i nærmeste fremtid, hvad er det så rytterne savner? Det har vi spurgt Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup om

Copyright Ridehesten.com
Rasmine Laudrup og Cathrine Dufour. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

– Jeg plejer at ride sindsygt mange stævner, så der er vist ingen tvivl om, at det er det, jeg savner mest, indleder Rasmine Laudrup, som er springrytter og i fuld gang med at uddanne tre talentfulde ungheste. Hun fortsætter: – Jeg plejer også at køre til undervisning hver uge. Og jeg har lige fået startet de to unge godt op inden, der blev lukket ned. Planen har været, at de har skullet gå championater i sommer.
Rasmine træner så videre derhjemme, men hun savner at ride stævner. – Den eneste jeg kan dele det med, er Cathrine, når de springer godt i træningen, smiler Rasmine, og jeg vil bare gerne ud at vise dem frem til stævner.
Cathrine Dufour fortæller, at hverdagen stort set er det samme for hende, da hun ikke tidligere har redet mange stævner. – Men jeg havde da også glædet mig til forårs sæsonen, også med springhestene, for jeg syntes det er vildt hyggeligt at komme afsted med dem, fortæller hun. 

– Hele min egen sæson er jo væk, fortsætter Cathrine med henvisning til, at OL i Tokyo er flyttet til næste år. – Nu har jeg planlagt det her i fire år, og det kunne næsten ikke være gået bedre. Vi havde en plan om at have to heste på højt på verdensranglisten, tjek - vi havde en plan om, de skulle være lige gode og begge fit, tjek! Men der er jo ikke noget at gøre ved det. Nu har jeg bare fuldt fokus på at få Vamos Amigos gjort klar til Grand Prix.

Hvad begge ryttere også savner, er at kunne gå i fitnesscenter, og at mødes med venner og familie. Nu er de gået igang med at løbetræne endnu mere. – Vi er nødt til at finde de positive ting i det her, ellers bliver man deprimeret, er Cathrine og Rasmine enige om. Uvisheden om, hvornår det hele går igang igen er dog en betydende faktor. Begge ryttere er i tvivl om, hvordan de skal planlægge træningen, så hestene ikke bliver holdt på for højt niveau for længe, men omvendt, vil de gerne være stævneklar, når der åbnes op for det igen. 

– Vi må prøve at tage det stille og roligt, og være tålmodige, slutter Cathrine. 

 

I magasinet Ridehestens majnummer har vi været på besøg hos Cathrine og Rasmine for at tale med dem om hverdagen, træningen og det at kombinere to discipliner.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner