Dujardin i fitness

28-08-2014 09:56

Britt Carlsen

WEG - Charlotte Dujardin og Valegro var ikke i topform i Aachen, og ridtene der, i 35-37 graders varme, tappede Charlotte for energi, nu har hun en personlig træner - hør hende fortæller her, og se hendes ridt

I gårsdagens Grand Prix Special havde Charlotte Dujardin store planer med Valegro, hun havde sat næsen om efter at lave en verdenesrekord, men selvom Valegro føltes fantastisk på opvarmningen, så fik hun nogle store fejl i programmet, som hun på et tidspunkt frygtede ville koste medaljen. 
Inden CHIO i Aachen i juli var Charlotte og Valegro, de dobbelte OL-guldvindere og dobbelte EM-guldvindere fra Herning sidste år, udråbt til storfavoritter, og man forventede, at det blot ville være en formssag for Charlotte at snuppe dobbelt guld i Normanidiet. Aachen ændrede på dette - i heden måtte Valegro virkelig kæmpe i programmerne, og de fik mange fejl store som små i programmerne. Det var en brat opvågning for Charlotte, som gik i tænkeboks. - Det var så varmt i Aachen, og jeg havde mange problemer med det. Naturligvis var hverken jeg eller Valegro i topform, målet var, at han skulle toppe her i Normandiet. Vores mål har hele tiden været, at få ham så fit som muligt til WEG, så derfor var vi en smule ude af form i Aachen, og det havde en stor betydning i varmen, fortæller Charlotte. Også hun følte sig fysisk udmattet efter Aachen, og derfor besluttede hun, at noget måtte gøres, så hun selv kom i bedre form og det dermed ikke var hende, som var en bremser for Valegros succes.

- Nu har jeg en personlig træner, jeg træner fire til fem gange om ugen, og hun er fantasitsk, så jeg laver en masse kropskerne træning og konditionstræning. Jeg glæder mig til kürfinalen på fredag og jeg elsker min kür, som jeg red i World Cup finalen og i Aachen, så jeg har tænkt mig at gå ud og give mit maks. Jeg har bestemt ikke tænkt mig at forære noget væk, jeg går efter guldet. Men rider du med maksimal risiko, så er der også stor sandsynlighed for at lave fejl, men jeg har besluttet at tage den risiko, for der er kun denne ene chance for VM-guld, slutter hun.

Hør Charlotte fortælle om sit ridt i Specialen

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner