DV-hest bedst i dressurderby

23-05-2023 18:01

Annika Knudsen Lorentsen

Det var ikke kun i springning, at der var dansk succes ved weekendens derby-stævne i Hamborg, for i dressurderby var det en Dansk Varmblodshest, der opnåede den bedste score

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Merethe Klaesson med Sandbæks Rio El. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden var mange mennesker samlet til det prestigefyldte derby-stævne i Hamborg, og set med danske briller, var der succes både på spring- og dressurbanen. I springning sikrede Caroline Rehoff Pedersen sig en fornem andenplads, hvilket I kan læse mere om her, mens det på dressurbanen, var en dansk hest der opnåede den samlede bedste score. 

Dressurderbyet i Hamborg afgøres ved, at de deltagende tre ryttere hver især skal ride et program på sin egen og de andres heste, og den samlede score for de tre ridt, er rytterens slutresultat. Sejren i det samlede resultat for rytterne gik i år til tyske Andrea Timpe, hvis egen hest var Don Carismo e. Don Crusador/ Carismo. Det var dog ikke denne hest, der opnåede den bedste score og tog sejren blandt hestene, for her var det den 13-årige Dansk Varmblodshest Sandbæks Rio El e. Skovens Rafael/ De Noir (opdr. Inger Kirkegaard Kjeldgaard), som sammenlagt opnåede de bedste procenter med de tre ryttere. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mens Andreas Timpe vandt med en score på 209,234, opnåede hendes hest blot 204, hvor Sandbæks Rio El opnåede 209,166 procent. Den danske hests egen rytter er norske Mathilde Merethe Klaesson, som leverede det bedste individuelle resultat i sadlen på Sandbæks Rio El, som hun red til 71,433 procent. Sandbæks Rio El vandt årets dressurderby blandt hestene, mens Mathilde tog andenpladsen blandt rytterne.

Se resultatet fra konkurrencen her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald