Rehoff: En oplevelse for livet

22-05-2023 10:47

Annika Knudsen Lorentsen

I går eftermiddags red Caroline Rehoff Pedersen sig til andenpladsen i Hamborg Springderby 2023, og hun fortæller, at hun er meget taknemmelig for denne oplevelse, for hesten Calvins præstation og for sin træner Lars Bak Andersens støtte

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen og Calvin. Foto: Privat

21-årige Caroline Rehoff Pedersen skrev i går dansk historie, i forhold til det prestigefyldte Hamborg Springderby, da hun red fejlfrit som en af to ryttere. 

I omspringningen måtte hun se sig slået af tyske Marvin Jüngel, men en enestående dansk præstation, sikrede Caroline en flot andenplads. 

– Det er helt sygt. Jeg kan stadig ikke helt fatte det, og jeg er næsten uden ord. Det er så vildt. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen og Calvin. Foto: Privat

Sådan lød det fra Caroline kort efter den flotte præstation, mens hun i dag har fået tid til at tænke lidt mere over gårsdagens oplevelse, er hun er derfor klar til at fortælle mere om den store præstation:

– Det var en helt vild oplevelse at ride ind til sådan et stort publikum. Lige meget hvor meget man prøvede at koncentrere sig, så var det umuligt ikke at bemærke hvor mange mennesker, der var og hvor meget folk heppede på en. Ude på opvarmningen kunne man høre publikum, mens de andre red, så man var forberedt på, at de larmede efter hver spring. Det var egentligt rart nok, så det ikke påvirkede en for meget. Da jeg red i mål fejlfrit, var det en helt vild atmosfære. Det kan slet ikke beskrives, for det var så vildt.

Jeg er helt hæs i dag, fordi jeg har skreget så meget, og da jeg kom ud af banen, var jeg så forvirret [Caroline Rehoff Pedersen]

En uvirkelig oplevelse gjorde Caroline rundt på gulvet
Det er bestemt ikke hverdagskost at ride fejlfrit i Hamborg Springderby, og Caroline var bestemt også chokeret, da hun kom i mål.

– Jeg kan huske, at jeg red hen til de to hvide dobbeltlodret, som var det andet sidste spring, hvor jeg virkelig havde en klump i maven. Jeg tænkte, at det simpelthen ikke kunne passe, og at de ville falde ned. Da jeg så var fejlfri over dem, og red videre mod den sidste mur, som jeg kom fejlfrit over, og landede, var jeg chokeret. Jeg kan næsten ikke huske det, andet end, at jeg var lettet og ekstremt forpustet. Jeg troede næsten ikke på det, da jeg kom ud af banen, men da jeg så min mor og min træner Lars, og hvor meget de jublede, kunne jeg fornemme hvor vildt det var, forklarer Caroline og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen til pressekonference. Foto: Privat

– Publikum larmede helt vildt, og gik helt amok. Det er virkelig en oplevelse for livet. Jeg er helt hæs i dag, fordi jeg har skreget så meget, og da jeg kom ud af banen, var jeg så forvirret. Jeg havde en airbag-vest på, og da jeg skulle hoppe af til tjek af hestens gamacher, havde jeg glemt at slå den fra, fordi jeg var så rundt på gulvet, at den sprang i luften ude på opvarmingen. 

Jeg ved ikke hvordan, jeg bedst skal beskrive hvor meget Lars betyder i vores team [Caroline Rehoff Pedersen]

Calvin er en særlig hest
Den 12-årige vallak Calvin 115 e.  e. Castelan 3/ Colman hjalp Caroline rundt på den krævende bane, og han beviste, at han er helt perfekt til den type konkurrence. 

– Jeg har aldrig haft en hest som Calvin før. Efter de to kvalifikationer, hvor han virkelig var med på opgaven, havde jeg en OK mavefornemmelse med at ride ind søndag, og jeg havde troen på, at vi nok skulle komme i mål. Han er en kammerat i verdensklasse, og jeg stoler 120 procent på ham, hvis ikke 200 efter det her. Jeg tror også, at han kan mærke, at jeg er tryg ved det, som vi gør sammen. Han kigger ikke på noget, han har den rette tænding, og så er han bare virkelig klog. Jeg er meget stolt over at have en hest som ham i min stald, fortæller Caroline og fortsætter: 

– Det kræver en speciel hest, hvis man vil ride derby. Den skal være tilpas forsigtig, men ikke så forsigtig, at den bliver bange for springene. Det kræver en hest med en stor galop, som er i megagod form og smart nok til at kunne tænke sig ud af specielle situationer. Det kræver en helt særlig hest, og der er Calvin åbentbart helt perfekt. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen i Hamborg ved præmieoverrækkelsen for derby. Foto: Privat

Lars Bak Andersen har en særlig plads
Caroline bliver trænet af den danske toprytter, Lars Bak Andersen, som er bosat nær Hamborg i Tyskland. Han var med Caroline på sidelinjen under hele stævnet i Hamborg. 

– Jeg ved ikke hvordan, jeg bedst skal beskrive hvor meget Lars betyder i vores team. Han er altid ved min side, han støtter mig 100 procent og jeg stoler på, at han tager de rigtige beslutninger for mig. Derfor rider jeg også ind på banen OK rolig, fordi jeg ved, at han ikke vil sende mig ind, hvis ikke vi kan komme over målstregen, og i går viste han virkelig hvor meget han er værd for mig, forklarer Caroline og fortsætter: 

– Han hjalp med at tage hesten, da jeg skulle op til interview, han fiksede min vest, da den eksploderede. Han er ikke bare min træner, men også en ven for livet, og han og hans familie betyder alt i vores team. Det er hundredprocent ikke kun min andenplads, det er vores andenplads og noget, som vi gjorde sammen.

Se video af Caroline i Facebook-opslaget nedenfor.
 

Læs mere om resultatet her.

"Dein Calvin"

Slået op af Lone Rehoff PedersenSøndag den 21. maj 2023
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald