DV-hest med stor hunterkarriere

03-03-2020 13:51

DV-hesten Bentley PH, tidligere avlsgodkendt hingst, har for tiden vind i sejlene i den amerikanske hunter-springsport med sin rytter David Beisel

Copyright Ridehesten.com
Bentley PH og Allan Bilgrav Christensen ved egnethedstesten i 2017. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht.
Nyheden fortsætter efter annoncen

For anden uge i træk vandt David Beisel og Laurie Taylors DV-hest MTM Bentley (tidligere Bentley PH) turneringsklassen $5,000 USHJA National Hunter Derby  med meget høje karakterer i den amerikanske stat Ohio, hvor også David Beisel Stables har hjemme. I en artikel fra World Equestrian Center fortæller David Beisel, at Bentley i denne uge er faldet bedre til, og at David valgte at ride "the high options", og det gav bonus med Bentley, der går smidigt og er god til at lave rene og flydende changementer, som påkræves i hunter-springning lige som overgange mv.

MTM Bentley hed oprindeligt Bentley PH og er efter Bonaparte Z/Chico's Boy, opdrættet af Mogens Nielsen og trukket på guldmedaljehoppen Hot Cherié P, der i dag ejes af Tallinn Farm v/Charlotte og Brian Bech-Hansen og ligeledes har stor succes i hunterklasser. Hun konkurrerer i Wellington, Florida i denne vinter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Faktisk blev Bentley født hos Karina Josefsen på Lajgården og er af samme årgang som Lajgårdens Walliant, der blev årets springbetonede hingsteføl i DV det år og fornyligt blev solgt på en udenlandsk auktion for mange penge. Karina havde en idé om at Balou du Rouet-blodet ville passe godt til Hot Cherie P og valget faldt på Bonaparte Z som var let tilgængelig.

Bentley var Hot Cherie P's første afkom, og han blev fremstillet på følskuet i Sdr. Hygum, hvor han gik i finalen og blev udtaget til Eliteauktionen. Allan Bilgrav Christensen og Laura Rindum købte ham i fællesskab, og Allan kom til at stå for hans uddannelse. Han blev senere udtaget til hingstekåringen i Herning, hvor han opnåede avlsgodkendelse. Dog blev han ikke indsat i avlen, men gjorde det godt i unghestechampionatet med Allan i sadlen, inden han blev solgt til USA.

– Jeg er taknemmelig over, at jeg fik lov til at have så stor indflydelse på den videre avl med den hoppelinje, som min ven Peter har grundlagt, og jeg følger stadig afkommene tæt, fortæller Karina Josefsen.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen