DV-kårede Sezuan er blevet kastreret

14-05-2022 19:54

Annika Knudsen Lorentsen

Den danskopdrættede elitehingst Sezuan, som blandt andet er tre gange UVM-vinder, er blevet kastreret og han fortsætter derfor sit liv som vallak

Copyright Ridehesten.com
Dorothee Schneider og Sezuan ved UVM i 2016. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Det tyske medie ZüchterForum beretter om kastrationen af Sezuan e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Linette Jæger), som er foregået i al hemmelighed hos Gestüt Peterhof i Tyskland. 

Sezuan er danskopdrættet og kåret i Dansk Varmblod, hvor han var fløjhingst ved kåringen i 2012 og fik tildelt opdrættermedalje i sølv. Ved kåringen fik han flere 10-taller, blandt andet for sin skridt og galop. Sezuan vandt desuden 35-dages testen. I 2019 blev Sezuan tildelt elitestatus i Dansk Varmblod.

Han er far til mange hopper som har fået tildelt opdrættermedalje i enten guld, sølv eller bronze, ligesom han er far til flere kårede sønner, herunder Janeiro Platinium, So Unique, Suarez og Tørveslettens Sylvester. 

Copyright Ridehesten.com
Sezuan med Dorothee Schneider i sadlen ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2017. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sportsligt har den velgående hest blandt andet vundet VM for ungheste for både 5-, 6- og 7-års med tyske Dorothee Schneider i sadlen. Han har ligeledes vundet Dansk Ride Forbunds championat for 4-års heste. Internationalt har han deltaget i op til Intermediaire med Dorothee Schneider. Senere overtog svenske Patrik Kittel tøjlerne, men ekvipagen blev aldrig aktuelle internationalt, og nu vil ejer Arlette Jasper-Kohl selv ride ham, og måske er det årsagen til kastrationen. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing