DV-søskende under USA's Babington

19-02-2023 12:02

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblodshoppen Cosmona, der flere gange har gjort sig bemærket i international topsport med amerikanske Giavanna Rinaldi i sadlen, ses nu under amerikanske Gwyneth Babington, og det samme gør hendes halbror Dinapo

Copyright Ridehesten.com
Gwyneth Babington og Cosmona. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 12-årige Dansk Varmblodshoppe Cosmona e. Cosmeo/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Peder Frederiksen) har indtil videre haft en særdeles succesfuld karriere i international topsport under blandt andre Giavanna Rinaldi, som blandt andet har redet hoppen til sejr i 160 cm. 

Nu er hoppen spottet under en anden amerikansk rytter, som også har haft succes med den danskavlede hest. Det drejer sig om 20-årige Gwyneth Babington, som har haft hoppen til start ved Wellington Equestrian Festival i januar og her i starten af februar, og sammen har ekvipagen blandt andet opnået en flot tredjeplads i en 4-stjernet 145 cm-klasse, ligesom de har været til start i en 150 cm-klasse. 

Cosmona er blandt de mest succesfulde Dansk Varmblods springheste i verden netop nu, og hun har vundet hele 174.791 euro i  præmiepenge i karrieren, hvoraf de 142.923 euro er vundet det seneste år. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Trier Kjøller med Dinapo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gwyneth Babington rider ikke kun den danskavelde Cosmona, men også hoppens halbror Dinapo e. E Bøgegårdens Dicapo/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Peder Frederiksen). Med Dinapo har den amerikanske rytter ligeledes haft succes, og de har opnået placeringer i 130-140 cm-klasser sammen. 

Både Cosmona og Dinapo er oprindeligt uddannet i Danmark af Lars Trier Kjøller, og sidstnævnte gik så sent som i efteråret under den danske rytter og tidligere ungdomslandstræner, og de har haft succes i 135-145 cm-klasser. Lars Trier Kjøller, der fortsat ejer Dinapo, har blandt andet deltaget ved UVM med både Cosmona og Dinapo.

Se video af Gwyneth og Cosmona nedenfor.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen