DV-hoppen Cosmona på amerikansk Nations Cup-hold

20-03-2022 20:11

Annika Knudsen Lorentsen

Ved aftenens Nations Cup i Mexico var amerikanske Giavanna Rinaldi til start i sadlen på den 11-årige DV-hoppe Cosmona, som leverede en flot runde med et enkelt nedslag på den 160 cm-høje bane

Copyright Ridehesten.com
Lars Trier Kjøller med Cosmona. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre hold mødtes i den 160 cm-høje Nations Cup i Coapexpan i Mexico her til aften, og selvom det amerikanske hold endte med en eliminering, så var der et højdepunkt set med danske briller på netop det amerikanske hold. 

Til start var 23-åroge Giavanna Rinaldi på den danskavlede Dansk Varmblods-hoppe Cosmona e. Cosmeo/ Bøgegårdens Apollo (Peder Frederiksen), og sammen leverede de en flot runde med et enkelt nedslag på den svære bane. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Trier Kjøller med Cosmona. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den danske hoppe er født i 2011 og avlet af Peder Frederiksen, og som ung deltog hun blandt andet ved UVM for 7-års med Lars Trier Kjøller i sadlen. Moderen er Apona, som blandt andet er mor til Dinapo, der ligeledes deltog ved UVM for 7-års heste med Lars Trier Kjøller i sadlen sidste år. Hoppen er også mor til Apoclaire, som med Christian Tang Nielsen deltog i Unghestechampionatet i Herning for én uge siden. Flere af de andre afkom efter denne hoppe har ligeledes succes i sporten, så det er altså en rigtig præstationsstærk stamme, som nu også står bag en Nations Cup-hest. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cosmona har i en alder af bare 11 år gået mange internationale Grand Prix klasser. Partnerskabet med amerikanske Giavanna er ret nyt, for sidste år var det sydafrikanske Johan Kachelhoffer der red hoppen, mens amerikanske Andrew Kocher ligeledes har redet hoppen i internationale Grand Prix-klasser.

Se et billede af Cosmona med sin amerikanske rytter nedenfor.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner