DV-springhest solgt for 1,8 mio

07-05-2024 11:58

Trine Askjær-Jørgensen

På online-auktionen Aloga blev en dansk varmblodshest i går solgt for knap 1,8 mio. danske kroner. Den talentfulde, unge springhest, Grimble, har tidligere gået under blandt andet Martin Dinesen Neergaard og Thomas Velin

Nyheden fortsætter efter annoncen

7-årige Grimble e. Grim St. Clair/ Landos I er opdrættet i Dansk Varmblod af Mia Kansager og Claus Skov. Han har i DV-regi gået følskue tilbage i 2017 samt egnethedstest i springning i 2021 og unghestechampionatet i springning ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i 2022, hvor han blev redet af Thomas Velin med stor succes.

Den røde vallaks seneste, danske rytter var Martin Dinesen Neergaard, der overtog tøjlerne fra Nadia Siesbye Suhr i sensommeren 2023, efter hun havde startet Grimble ved Pavo og DRF's championatsfinale for 6-års heste. Martin startede i efteråret vallakken i flere internationale unghesteklasser i Vejer de la Frontera, Spanien, inden han blev overtaget af irske Emily Turkington, som har haft tre starter i Kronenberg, Holland.

Nadia Siesbye Suhr er den rytter, der har haft allerflest starter med Grimble, heriblandt også Pavo og DRF's championat for 4-års heste i 2021, og før hende red Matilde Ertmann Skov den røde vallak.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter flere flotte resultater ved Sunshine Tour 2024 i Vejer de la Frontera under den irske springrytter Bertram Allen er Grimble netop blevet solgt på Aloga Auction, som Bertram sammen med sin bror Harry Allen står bag. Den tyske dressurrytter Sönke Rothenberger blev i 2024 også en del af teamet, for at der ligeledes kunne blive fokus på salg af kvalitetsdressurheste.

Hammerslaget endte på 240.000 euro, hvilket svarer til lige knap 1,8 mio. danske kroner. På Aloga Auction-hjemmesiden står der følgende om vallakken:

"Grimble kombinerer et enormt potentiale og fremragende teknik med en kraftfuld galop og en super indstilling. Denne heste får rytteren til at føle sig godt tilpas på stævnebanen pga. sine store galopspring, imponerende attitude og fantastiske ridelighed.

Denne hest har de egnede egenskaber til at blive en kommende Grand Prix-hest og giver enhver rytter chancen for at konkurrere på det højeste niveau i sporten".

Copyright Ridehesten.com
Grimble som føl. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner