DV-vallakken Chablis pensioneret fra sporten

01-11-2017 09:07

Den danske OL-dressurhest Chablis redet af den italienske rytter Valentina Truppa er netop pensioneret fra sporten i en alder af 20 år. Det skete i weekenden under et internationale stævne i Italien

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den røde Dansk Varmblod-vallak Chablis e. Castro/ Leonardo Ii er netop pensioneret fra dressursporten under et internationalt stævne i Verona, Italien den forgangne weekend.

Lørdag aften indtog Truppa og Chablis dressurbanen for allersidste gang, hvor det faste makkerpar leverede endnu en flot kür. Efterfølgende blev Chablis' sadel fjernet og erstattet med en helt speciel cooler, hvorefter de forlod arenaen side og side.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu 20-årige Chablis er opdrættet af Vivi og Morten Thomsen, men blev som 3-års solgt til den italienske rytter Valentina Truppa. Sammen har ekvipagen opnået særdeles flotte præstationer, heriblandt OL-deltagelse. På CV'et kan de da også prale af flere medaljer. Sammen vandt de World Cup-finalen for ungryttere i 2005 og 2006, der blev afhold i Frankfurt, samt en individuel guldmedalje ved Europamesterskaberne for ungryttere i 2006 og en individuel bronzemedalje i 2007, også ved EM.
I 2008 tog ekvipagen dressuren til næste niveau og havde international Grand Prix-debut. Siden har de sammen vundet de italienske mesterskaber i 2010 og 2014, men karrierens højdepunkt var OL-deltagelse i Rio 2016.

/eurodressage.com

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen