ECCO Cup er den fedeste turnering

01-11-2020 10:18

Johanne Kofod Jensen

Puha, der er sket lidt af hvert her hos mig siden min sidste blog, og netop nu er jeg afsted til ECCO Cup-kvalifikation 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er sket lidt af hvert siden sidst. 

Ved hold DM i Frederikshavn red jeg, det som jeg troede skulle blive min sidste midterlinje på Aurora, men da jeg kom hjem fra stævnet kunne jeg godt mærke, at Auroras nye ejere var meget kede af det. De havde sådan håbet, at jeg ville tage ECCO-finalen med på hende, fortalte de mig, fordi de havde glædet sig til at få den store oplevelse. Jeg talte med min familie og mine trænere om det og de syntes alle det ville være ok, så pludselig fik vi travlt. Vi skulle have Aurora trænet, så jeg kunne ride den 3. Ecco Cup kvalifikation i Herning på hende. Heldigvis var der efterårsferie, så jeg havde fri fra skole til at køre til Vejle og få trænet hende, samtidigt med at jeg skulle træne Frida og undervise.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da stævnet kom kørte jeg sammen med Auroras ejere op til banetræning torsdag aften, for at jeg ikke behøvede at ride opvarmningsklassen om fredagen. Aurora var super sød, hun er bare en helt fantastisk pony, som altid gør sit bedste. Lørdag red vi PRT, vi havde nogle enkelte småfejl, men red tæt på 70% og blev nummer tre. Søndag var det så Kür, hvor hun igen var virkelig fin og vi endte på en tredjeplads og kom ind til præmieoverrækkelse sammen. Auroras nye ejere er bare helt fantastiske, de bakkede mig op hele vejen, kørte mig med ponyen og op til lydprøve og sørgede for at Aurora var i topform med foder og massage af Malene inden stævnet.

Copyright Ridehesten.com

Med Frida har jeg også startet ECCO Cup siden sidst, faktisk hele to gange. Første gang var i Sundeved, hvor vi skulle ride MB2. Jeg havde kæmpet lidt med, at hun godt kunne blive lidt stærk for mig inde på banen, så jeg havde fokus på at holde hende rolig. Det blev så desværre lidt for meget af det gode, så hun blev næsten alt for rolig i programmet og det gik ud over kvaliteten af øvelserne, så vi red 67% og kom desværre ikke med i A-finalen. Til gengæld havde jeg en virkelig god tur, med oplevelse af fuld kontrol, så jeg var ikke så ked af resultatet.

I træningen havde jeg så arbejdet med min træner på, at jeg selv bliver bedre til at slippe hende fortil, så hun ikke bliver stærk for mig. Martin havde set, hvordan jeg ofte selv var skyld i, at hun blev stærk. Så vi havde øvet mange frem og tilbageridninger, så jeg kunne få kvalitet i øvelserne og turde at ride frem uden at miste kontrol og komme til at hænge i tøjlerne. 3. ECCO-kvalifikation på Heslegård i denne weekend var så stævnet, hvor jeg skulle prøve det af. Her skulle vi ride MB1. Fredag var det opvarmningsklasse, hvor vi red en lidt forsigtig men god tur til 69,5% og blev første uplaceret. Lørdag galt det for alvor, igen var det MB1, som egentlig er et program, som ligger godt til Frida. Jeg prøvede at give den lidt mere gas på banen og det virkede, så vi red 72,4% og blev nummer 2 ud af de 25 startende. I dag skal vi ride Küren. Jeg har kæmpet meget med at finde det rigtige niveau i programmet og har lavet musikken om nogle gange, så det bliver spændende.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen