ECCO Cup for ponyer er i gang

23-03-2024 17:56

Sundeved Rideklub har i disse weekender travlt med at afholde ECCO Cup for de unge ryttere. Forrige weekend gjaldt det ECCO Cup for junior-, ung-, og U25-rytterne, mens det i denne weekend er ponyernes tur til at indtage banerne

Copyright Ridehesten.com
Laura Qvist og Der Kleine Lord. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend afholder Sundeved Rideklub ECCO Cup-kvalifikation for kategori 1 og 2-ponyer i forbindelse med deres landsstævne for ponyer. Tilsvarende var Sundeved Rideklub også vært for ECCO Cup-kvalifikationen for junior-, ung- og U25-ryttere i forrige weekend. 

Landsstævnet begyndte i går med PRI-klasser for både kategori 1- og 2-ponyer, mens dagens sidste klasse var den første afdeling af weekendens ECCO Cup.

Her red halvdelen af ekvipagerne i kategori 1-ponyfeltet fredag aften, mens den anden halvdel red på banen lørdag morgen. Opdelingen skyldtes, at der var tale om et stort felt på 40 tilmeldte ekvipager til ECCO Cuppen for kategori 1-ponyer.

Det betød derfor, at de første 20 ryttere i går indledte ECCO Cuppen, og der var tæt løb om topplaceringerne i PRT-klassen blandt rytterne.

Efter at den anden halvdel af ECCO Cup-klassen havde været på banen i dag, viste det samlede resultat, at det blev til en sejr for Laura Qvist og Der Kleine Lord e. Der Feine Lord AT/ Chantre B. Laura. De red sig til sejren med en score på 73,718%.

Ikke langt efter fulgte Isabella Struntze Torp og Lykkehøjs Dream of Dornik e. Melli's Dornik/ Cupkeshof Winobert (opdr. Lykkehøj v/ Helle og Jens Mouritsen), der red til 73,290%. Tredjepladsen gik til Rikke Maria Schoubye Johansen og D'artagnan 187 e. FS Don't Worry/ Colano, der opnåede 72,308%. 

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse for ECCO Cup kat. 1-ponyer. Foto: Privat

ECCO Cup-klassen for kategori 2-ponyer blev redet i løbet af eftermiddagen i dag. 17 ekvipager var til start i PRT-klassen, men det blev Amalie Juliane Danvad Fredbøg og Spirit-Kick e. Clausholm Donatello/ Attention (opdr. Anita Andersen) der sejrede med 72,564%. 

Copyright Ridehesten.com
Amalie Juliane Danvad Fredbøg og Spirit-Kick. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen gik til Agnes Ørnskov Beier, der med Timms My Fritz e. Grenzhoehes My Fireball/ Orchard D'Avranches opnåede 71,837. Tredjepladsen indtog Agnes også, denne gang med ponyen Strandgaards Mangold e. FS Mr. Right/ FX Champion de Luxe (opdr. Følle Strandgaard) og 70,128%. 

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse for ECCO Cup kat. 2-ponyer. Foto: Privat

Stævnearrangør Tina Callesen fortæller om stævnets forløb: 

– Vi har haft et pænt antal tilmeldinger til ponycuppen. Det har været et godt stævne indtil videre, og det har været med mange fine starter og mange fine ponyer. 

Stævnearrangørerne var allerede i form til at afholde landsstævnet, da de i sidste weekend afholdt ECCO Cuppen for heste: 

– Det hele er gået planmæssigt og alt er forløbet, som det skulle. Vi har travlt, men det er også hyggeligt, når vi har lavet hele setuppet, at vi så kan forsætte i weekenden efter. Det nyder vi også, når det hele er pyntet op og klar til fest, fortæller Tina Callesen. 

Copyright Ridehesten.com
Det fremmødte publikum. Foto: Privat

I morgen gælder det kürfinalen  i ECCO Cuppen, hvor de 18 bedst placerede ekvipager i kategori 1 skal ride, mens det for kategori 2 er de 12 bedst placerede ekvipager. Der kommer dog til at være 19 startende ekvipager for kategori 1, da der er to lige placerede i det samlede resultat for kategori 1-ponyerne. 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen