Efterårsauktioner i hestenes tegn

21-09-2016 10:46

Hos Campen Auktioner bliver det et efterår fyldt med hestehandler. Hele 46 heste er allerede på auktionerne, og der vil komme endnu flere til. Der er alt fra en kåret ponyhingst, henover virkelig velgående varmblodsheste til fjordheste med tilhørende prærievogne

Copyright Ridehesten.com
Ponyen Tranholm's Twiggy.

Campingferie får en helt ny betydning, når du erstatter campingvognen med en prærievogn og bilen med to fjordheste. Ikke desto mindre, så er det lige nu muligt at erhverve sig tæt på tyve fjordheste, der kan trække prærievogne, der indeholder både senge, køkken med gaskøleskab og toilet. Det er den kendte turistattraktion Samsø Hestevogne, der har valgt at sælge forretningen efter 19 succesfulde år. Der er både mulighed for at drive forretningen videre ved at købe alle heste og vogne, ligesom der kan bydes på en enkelt vogn med to fjordheste til. Indsætter forestiller sig desuden, at hestevognene kunne være et spændende supplement til eksempelvis oplevelsesparker, legepladser eller efterskoler:

- Det er meget specielt at få en hel forretning til salg, og vi er glade for at blive vist den tillid. Eftersynene foregår blandt andet de to lørdage i efterårsferien, så vi tilbyder, at man kan bo på campingpladsen på Samsø for 125 kroner pr. mand i en hytte, og på den måde få en tur ud af det, siger Finn Campen, der i øvrigt også har både kunst og biler fra Samsø på auktion.

Guldrandede ponyer
Er drømmen at ride op ad midterlinjen til de store mesterskaber, så er det måske i ponykollektionen den kommende stjerne skal findes. Der er således både en kåret dressurbetonet 3-års hingst, føl ud af medaljehopper og hingste og rideponyer med både gangarter, afstamning og temperament i top. Det er Kim Simonsen fra Feldballe Hingstecenter, der er indsætter af ponyerne, og det er virkelig et stutteri med beundringsværdige meritter. Deres ponyer og afkom fra deres hingste har vundet DM, Nordisk Mesterskab og endda EM samt været i finalen ved verdensmesterskaberne for unge ponyer:

- Jeg synes, det er vildt spændende at udtage en super auktionskollektion, hvor alle de gode ponyer kommer til salg. Det er sådan en stor fornøjelse at se dem komme videre til dygtige ryttere eller avlere, som formår at tage dem videre i deres karriere. I den her kollektion er der fem præmieføl, et dagens bedste føl og dagens bedste gangartsføl, og så er både den kårede hingst og rideponyerne af en helt utrolig international kvalitet, siger Kim Simonsen, der også tidligere har solgt ponyer med stor succes via Campen Auktioner

Ponyer, spring- og dressurheste
Endelig udbyder Campen Auktioner også en auktion over både unge ponyer, dressur- og springheste. Her kan blandt andet nævnes en virkelig velgående 2-års vallak efter Zatchmo/Weltmeyer samt en fem års vallak, der er placeret i 110 klasser og changerer perfekt til begge sider, ligesom der også er et oplagt hunteremne i en meget smuk 6-års vallak efter Sunny Boy/Come Back II. Der er også en dejlig II’er ponyhoppe på seks år i kollektionen, men man skal være hurtig for denne auktion slutter allerede på onsdag den 21. september. Når man det ikke denne gang, så planlægger Campen Auktioner allerede nu endnu en auktion, der skal afholdes inden, hestene skal på stald for vinteren.

Hestevogne fra Samsø
Man kan se heste og vogne på Sildeballe 3, Samsø henholdsvis lørdag den 15. oktober, lørdag den 22. oktober og lørdag den 5. november. Alle dage klokken 10-15.  Auktionen slutter den 8. november. Link til auktionen HER.

Ponyauktion
Der er auktionssyn af ponyer og føl søndag den 25/9 klokken 14 på Møllerup Gods i Ebeltoft, hvor man kan se og prøve ponyerne samt få en rundvisning på godset. Auktionen slutter 2. oktober. Der er beskrivelse, billeder og video af ponyerne HER.

Samlet auktion
Den samlede auktion over ponyer, spring- og dressurheste slutter onsdag. Se auktionen HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner