Ejer til aflivet hoppe i Holbæk: Det er jo sindssygt

14-09-2020 16:40

Marie Helene Rigård Rohleder

I fredags på Holbæk Rideklub blev den drægtige Ågerupgårds Carli aflivet som følge af voldsomme skader i endetarmen. Skader som ikke er opstået naturligt. Ridehesten.com har talt med ejeren Stina Myrholm, som gennemlever sit livs ondeste mareridt 

Copyright Ridehesten.com
Ågerupgårds Carli. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg forstår det stadigvæk ikke. Det er jo sindssygt. Det føles som et ondt ondt mareridt, fortæller Stina Myrholm. 

I fredags blev enhver hesteejers værste mareridt til virkelighed for Stina. Tidligt om morgenen bliver hun ringet op af sin veninde, som fortæller, at hun skal skynde sig i stalden. Det er blod i boksen hos Stinas elskede fjordhestehoppe Ågerupgårds Carli

– Carli var drægtig, og vi troede, at hun var ved at abotere. Dyrlægen kom efter 15 min, og det første han sagde er, at der er noget helt helt galt. Der er intet at gøre, og Carli bliver aflivet i henhold til dyreværnsloven, siger  en berørt Stina Myrholm til Ridehesten.com. 

Dyrlægen konstaterede, at Carli havde meget voldsomme skader ved endetarmen. Så voldsomme at der ingen anden udvej var, end at aflive den drægtige hoppe, som skulle have folet til april. Hun var drægtig med Carlos Skovå.

Ågerupgårds Carli var opstaldet på Holbæk Rideklub. Hun blev otte år. 

Copyright Ridehesten.com
Ågerupgårds Carli. Foto: privat

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til Ridehesten.com, at de er igang med at undersøge om, det er et menneske, som har påført skaderne på Carli. Politiet efterforsker nu sagen, for at finde ud af, om der er sket en overtrædelse af dyreværnsloven. 

Hoppen er sendt til obduktion, og politiet har også indhentet overvågningsbånd fra Holbæk Rideklub, som de er igang med at gennemse. 

– Jeg har fået af vide i dag af dyrlægerne, som er igang med at obducere hende, at det er ikke naturligt, det som er sket med Carli, siger Stina Myrholm. Om otte dage regner dyrlægerne med, at de kan have den endelige obduktionsrapport færdig. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er så tragisk. Jeg kan slet ikke forstå det..., siger Stina Myrholm. Hun købte Carli som tre års af Jørgen og Susanne Grimbühler fra Ågerupgård, som avler fjordheste. 

 – Carli var en fantastisk hest. Hun gjorde alting 120%, hun var fjollet, meget kommunikerende, glad og elskede at springe. Jeg har aldrig elsket en hest så højt, siger Stina Myrholm. 

Copyright Ridehesten.com
Ågerupgårds Carli. Foto: privat

I weekenden havde Holbæk Rideklub samtidig et tre dage langt stævne for fjordheste med blandt andet kåring og Sjællandsmesterskaberne i spring. Et stævne hvor Carli også skulle have deltaget i.

Søndag blev Carli derfor æret med et minuts stilhed blandt ryttere og hestefolk fra klubben og flaget gik på halv. 

– Jeg er dybt taknemlig for al den støtte, hjælp og søde beskeder, som jeg har modtaget fra venner, bekendte og helt fremmede mennesker. Alle har været så søde, og hesteverden har bare været fantastisk til at hjælpe med alt det praktiske. Frivillige har gået vagt rundt omkring klubben hele weekenden, og jeg har fået tilsendt blomster og mange mange søde beskeder, siger Stina Myrholm. 

Midt- og Vestsjællands Politi skriver i deres døgnrapport: 

Fredag d. 11 Kl. 08.12 fik politiet anmeldelse fra en rideklub i Holbæk om, at de her til morgen havde tilkaldt dyrlæge til en af deres heste, hvor det blev konstateret, at den havde skader ved endetarmen. Skaderne var så alvorlige, at dyrlæge vurderede, at hesten skulle aflives. Der var en mistanke om, at skaderne som den havde var påførte, så politiet undersøger nu sagen. Hesten vil blive obduceret for at klarlægge, om den har været udsat for dyremishandling.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen