Ekstremt tæt opgør endte med skuffende fjerdeplads

15-08-2018 21:04

Camilla Tiefensee Schrøder

Det var de helt små marginaler, der gjorde udslaget i toppen ved dagens U25 EM i dressur, hvor det danske hold lige akkurat sluttede uden for medaljerækken. Individuelt var Victoria E. Vallentin helt med i toppen, hvor afgørelsen også var meget tæt

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så tæt på, og så alligevel ingen medaljer. Det danske holds indsats ved EM i dressur for U25-ryttere i Exloo her til aften endte med en ærgerlig fjerdeplads.
– Vi er mega skuffende, det var så tæt som overhovedet muligt. Men sådan er det, vi havde for mange fejl, det er der ikke noget at gøre ved, siger Nanna Skodborg Merrald, som selv i dag red til 69.676 % og en individuel placering midt i feltet på Sådan Que e. Quaterback/Royal Diamond (opdr. Mike Andersen).

De små marginaler
Selvom det danske hold var uheldige at slutte på den ubarmhjertige fjerdeplads lige uden for medaljerækken, var de med deres 212,029 % (summen af de tre bedste resultater) med i det absolutte top-opgør om medaljer.
Storbritannien på bronzepladsen opnåede 212,118 %, mens hollænderne vandt sølv med 212,765 %. Kun det tyske vinderhold lagde en smule mere afstand til resten af feltet med to ryttere, der red til over 74 % og dermed bidrog til en samlet score på 219,706.

Se resultatlisten.

Bedst placerede dansker blev Victoria E. Vallentin på Ludwig der Sonnenkönig e. London Swing/Liberator (opdr. Christian Richter), som opnåede en individuel fjerdeplads med 74.118 %. Også her var afgørelsen tæt: Fjerdepladsen var ikke langt fra klassens individuelt bedste resultat på 74.941 % opnået af britiske Charlotte Fry på Dark Legend.

Individuelle medaljer i morgen
I morgen torsdag fra kl. 15.30 rides der om det første individuelle medaljesæt i U25 Grand Prix, og fredag fra kl. 13.15 skal de 18 bedste (max. tre pr. nation) dyste om kürmedaljerne.