Eliteauktionsføl der er kræs for kendere

28-08-2023 09:56

Charlotte Kusk Berwald

Avl

19 føl af fremragende springafstamning finder man i kollektionen til Dansk Varmblods Elitefølauktion, heraf 13 hingsteføl

Copyright Ridehesten.com
Skal Grand8 K8 være din? Dette er blot et af de mange føl, der i år er udtaget til elitefølauktionen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I 2003 påbegyndte Dansk Varmblod at disciplinopdele avlen i to retninger: dressur og springning, og tilbage i 2004 blev der indført et særligt springhesteprogram. Entusiastiske avlere af springheste har gennem årene produceret særdeles gode springheste, og i år er to af hestene på EM-landsholdet registreret i Dansk Varmblod (Bøgegården Gladiola og Zerro K – læs mere her)

Afstamning for kendere
Auktionsudvalget har håndplukket en samling springføl til årets auktion som både forener type og galopformåen med top interessant afstamning.

Her følger et par eksempler fra kollektionen

Armageddon, kat. 404 efter Action Man Ask Z/Corrado I er et godt bud på en mulig, kommende avlshingst og top konkurrencehest. I stammen findes flere kårede hingste og mormor er den berømte elitehoppe Chania, der ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i år fik en guldmedalje for afkom bl.a. med sønnen Cassado Ask og hans helbror Cassado II i samlingen.

Hør Henrik Hansen fortælle om stammen

Se video af Armageddon her

I lighed med Armageddon er kat. 432 Katrinelund Curt udtaget til KRAFFT Eliteskue i kampen om at blive ”Årets Springbetonede hingsteføl”. Katrinelund Curt er efter Casall Sem/ Cantolar og han bevæger sig rummeligt i galop med en super balance. Han er ud af en præstationsstærk hoppestamme, og hans mor Katrinelunds Taxi er søster til den kårede hingst Katrinelund Satisfaction, som under Kasper H. Hansen er godt på vej i international sport.

Se video af Katrinelund Curt her

Som tidligere skrevet er springføllene af særdeles interessant afstamning, og flere af dem nærmest af ”kongelige” blodliner, det gælder bl.a. for kat. 428 Mundbergs My Best Man e. tophingsten Mylord Carthago/Tresor hans mor har gået 1.50 m klasser og i hoppestammen finder man flere konkurrenceheste.

Se video af Mundbergs My Best Man her

Og når man taler international topafstamning, så vil kat. 405 Dakari By CK nok får kendere til at spærre øjnene op, det maskuline, vellinierede føl er efter Diamant De Simmily/Clarimo. Hans mor er blot 4 år, men i hendes stamme finder man adskillige top konkurrenceheste - heste der har præsteret på S-niveau (op til 1.60 m).

Se video af Dakari By CK her

Det sidste føl, vi præsentere i denne imponerende samling er kat. 442 Grand8 K8 (granit på engelsk) han er efter Grand Slam VDL/Malito de Reve ud af en hoppestamme, der indeholder adskillige top konkurrenceheste og hopper med egenpræstation.

Hør avler Helle Heede fortælle om sit føl, og historien bag hendes springhesteavl

 

Se video af føllet her

Dette er blot et lille udpluk af de 13 spændende springføl, man finder i kollektionen til Elitefølauktionen præsenteret af Dansk Hesteforsikring. Se hele kollektionen på www.varmblodauktion.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing