EM i distance

14-09-2013 18:20

I dag blev de åbne europamesterskaber i distance afviklet i Tjekkiet, og der var to danskere på startlisten, som begge gennemførte det 160 km lange ridt

Copyright Ridehesten.com
Johanne Hvid - her ved Molsridtet 2013.

Tjekkiet dannede i dag rammen om afviklingen af de åbne europamesterskaber i distanceridning, hvor der var deltagelse af ekvipager fra store dele af verden.

Distancesporten er stor i mellemøsten og det var da også to ryttere fra De Forenede Arabiske Emirater, der var først i mål. Vinderen af det 160 km lange ridt blev Rashid Dalmook Al Maktoum på Yamanah (Kurrajong Concorde), som gennemførte løbet i tiden syv timer, 24 minutter og 44 sekunder.

Bedste europæer og dermed europamester i distance blev spanieren Jaume Punti Dachs på Quran El Ulm, som red over målstregen i tiden syv timer, 42 minutter og 40 sekunder.

Første dansker over målstregen blev Johanne Hvid på Lufas ox i tiden syv timer, 49 minutter og 44 sekunder - en tid der rakte til en placering som nummer 33.

På en placering som nummer 37 kom klassens anden danske ekvipage, nemlig Charlotte Kromann-Rasmussen på Facas ox, som gennemførte det krævende ridt i tiden otte timer, fire minutter og 14 sekunder.

Se flere resultater her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner