VM i distance til UAE

09-12-2022 19:39

Charlotte Kusk Berwald

I ellevte time valgte FEI (The International Federation for Equestrian Sports) at tage verdensmesterskabet i distance fra arrangørerne i Verona, Italien. Der blev åbnet op for muligheden for at byde ind på verdensmesterskabet igen og det gav et noget overraskende resultat

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er meget uheldigt for alle involveret, men eksperterne er af den mening at atleternes sikkerhed, uanset om disse er mennesker eller heste, ikke kan garanteres. Derfor havde FEI ikke andre muligheder end at følge disse anbefalinger, udtalte præsidenten for FEI, Ingmar De Vos. Blandt de som havde lagt billet ind på mesterskabet var blandt andre Samorin, Slovakiet og and Pisa, Italien. 

Tidligere problemer i UAE
Blandt de nationer som ønskede at afvikle verdensmesterskabet var UAE, De Forenede Arabiske Emirater, som blev tildelt verdensmesterskabet. Dette rejste dog kritik fra flere dyrevelfærdsorganisationer, idet der tidligere har været problemer med dødsfald blandt deltagende heste i distancestævner i netop UAE. Derfor fik UAE også i en periode forbud mod at afvikle netop distancestævner og det er det som dyreværnsforeningerne stiller sig undrende overfor og de frygter at dette stævne vil risikere at koste hesteliv. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

VM i distance afvikles 20. - 26. februar 2023. 

 

/Horse and hound

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen