EM-springrytterne på medaljekurs

13-07-2018 05:26

Camilla Tiefensee Schrøder

Ungrytterne ligger på en foreløbig bronzeplads inden fredagens finale ved EM i Fontainebleau. Juniorholdet har sprunget på et stabilt niveau og er rykket tre pladser op ad listen

Copyright Ridehesten.com
DM-vinderne Jessica Toelstang og Bjerglunds Campari red fejlfrit i anden runde af mesterskabet torsdag. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag fredag bliver holdmesterskaberne afgjort for junior- og ungrytterne i springning ved EM i Fontainebleau. Både junior- og ungrytterne kom godt gennem torsdagens springning og er nu klar til finale for hold.

Ungryttere har medaljer i sigte 
Det danske ungrytterhold ligger på en foreløbig tredjeplads i den samlede stilling efter torsdagens springning. Med deres foreløbig 24,79 point er de i høj grad med i kampen om EM-medaljer. Storbritannien fører indtil videre mesterskabet med 15,08 point, mens Tyskland indtager andenpladsen med 20.73 point.

Årets DM-vinder Jessica Toelstang og Bjerglunds Campari blev bedst placerede danske ekvipage i torsdagens springning med en flot nulrunde, mens to ryttere fik 4 fejl og en enkelt fik 8 fejl. Kun syv ryttere i det store felt formåede ligesom Jessica at ride fejlfrit. Se den individuelle resultatliste.

Juniorerne kravler op ad listen
Juniorrytternes hold er kravlet fra en 13.-plads op på en foreløbig 10.-plads efter den anden ud af tre runder i holdkonkurrencen. Det skete torsdag, hvor tre ud af fire red med 4 fejl og en enkelt rytter fik 5 fejl og holdet med sin stabile indsats dermed overhalede både Sverige og Spanien i den samlede stilling. Sammen med resultaterne fra onsdag har det danske hold nu 32,29 point.
Bedste individuelt placerede dansker lige nu er Philippa W. Linde på I Caipiroska, som ligger nummer 21 ud af de over 100 ryttere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også hos juniorerne er det Storbritannien, der indtil videre ligger i spidsen. De fører med 10,29 point tæt forfulgt af Belgien på andenpladsen med 10,55, mens Italien indtager en foreløbig tredjeplads i medaljeopløbet. Irland, som før lå i spidsen, ligger nu nummer 4.

Holdmedaljer i dag og individuelle medaljer søndag
Medaljerne i holdmesterskaberne for junior- og ungryttere i springning bliver uddelt i dag, fredag. De individuelle finaler for juniorer er søndag formiddag, mens ungrytternes individuelle mesterskab afgøres søndag eftermiddag.
Der er danske hold af sted i både dressur, springning og military ved EM for children- junior- og ungryttere i Fontainebleau 2018. ?Få overblik over de mange forskellige starter HER.

Se start- og resultatlisterne.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen