DV i top-30 ved UVM for 5-års

24-09-2023 12:10

Annika Knudsen Lorentsen

UVM på Zangersheide: Det blev ikke til et absolut topresultat for en dansk hest eller rytter i 5-års finalen, men Christian Jansen med Partie Sejh sluttede som bedste dansker på en 27. plads

Copyright Ridehesten.com
Michael Pender med HHS Ocala. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I dag er finaledag ved UVM på Zangerheide, Belgien, og der er kun dansk deltagelse i en af de tre finaler. Det er i 5-års finalen, som netop er blevet afviklet i den store Ratina Z Arena. 

Her var 39 5-års heste til start med ryttere fra 14 forskellige nationer, og blandt hestene var tre heste med relation til Danmark, samt én dansk rytter.

Højden for forhindringerne lød på hele 130 cm, hvilket sammenlignet med de maksimale 120 en 5-års må gå i Danmark, er særdeles højt for de unge heste.

Det blev Irland der i den grad dominerede årets finale for 5-års, og de levede op til deres renomé som en af verdens hurtigste nationer, for de tre bedste i omspringningen blev alle fra Irland. Der var i alt 11 i omspringningen, og de syv af dem red fejlfrit. 

Copyright Ridehesten.com
Niamh McEvoy med Boleybawn Alvaro. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Hurtigst var irske Michael Pender med den velspringende vallak HHS Ocala e. Urano de Cartigny/ Wandor van de Mispelaere. Denne ekvipage kom i mål i omspringningen med en tid på 37,22 sekunder. 

På andenpladsen blev det irske Niamh McEvoy med Boleybawn Alvaro e. Dominator 2000 Z/ Crown Z, mens irske Gerard O'Neill med Ballyshan B F Super Hero e. Celtic Hero B Z/ Lux Z tog tredjepladsen. Det blev altså tre irske heste der sikrede sig medaljerne i årets verdensmesterskab for 5-års heste. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen med Partie Sejh. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

De danske præstationer
Den danske rytter til start i finalen var Christian Jansen, som med sig havde en Dansk Varmblodshest og en hest, der er danskejet, men opdrættet i Holland. Bedstplaceret blev han med Dansk Varmblodshoppen Partie Sejh e. Candy de Nantuel/ Untouchable (opdr. Helle og John Søndergaard Nielsen). Ekvipagen havde to nedslag rundt på den krævende 130 cm bane. Ekvipagen endte som nr. 27.

Copyright Ridehesten.com
Benjamin Saurugg med Lady of London Alfarvad Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

På en 32 plads i årets UVM kom østrigske Benjamin Saurugg, som er ansat som rytter på det danske stutteri Alfarvad. Benjamin red på en hest, som netop er opdrættet af det danske stutteri, og med to fejlfrie runder de indledende dage, havde de sikret sig en finaleplads. I dag virkede Lady of London Alfarvad Z e. London/ Quinar Z (opdr. J.E. Jensen Alfarvad Z) en smule træt, og det resulterede i tre nedslag. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen med Narciso Blue. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Christian Jansens anden hest Narciso Blue e. Zirocco Blue VDL/ Numero Uno var heller ikke helt indstillet på den krævende højde der mødte de unge heste i dag. Det blev til tre nedslag og 5 tidsfejl for ekvipagen, som sluttede på en 35. plads. Begge heste, som Christian har leveret rigtig flotte præstationer med ved årets UVM-stævne, er ejet af Jan List Christensen fra Stald Lux.

Resultat fra finalen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen