EM-teamet gennem vettjek og klar til opvarmning

31-08-2021 14:37

Annika Knudsen Lorentsen

I dag starter EM i springning i Riesenbeck og de danske heste er sikkert gennem vettjek og klar til at deltage i opvarmningen på den store bane her i eftermiddag. Konkurrencen begynder for alvor i morgen, hvor der skal rides tidsspringning

Copyright Ridehesten.com
Det danske team ved vettjek. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det danske EM-hold er velankommet til Riesenbeck i Tyskland, hvor der i denne uge afholdes EM i springning. Det danske hold består af Zascha Nygaard Andreasen, Konstantin Deeken Künnemann, Søren Pedersen og Andreas Schou og sammen med landstræner Bo K. Møller vil de i denne uge forsøge at repræsentere Danmark på bedste vis. 

I dag har der været dyrlægetjek, og her er alle de danske heste gået fint igennem. I eftermiddag står den på opvarmning, hvor alle mesterskabsekvipagerne får lov at se den store græsbane an og tage nogle spring, inden konkurrencen starter i morgen. 

I forbindelse med udtagelsen fortalte landstræner Bo K. Møller, at han er godt tilfreds med det hold han har sat, hvor der både er erfarne kræfter og unge debutanter med. Både Søren Pedersen og Andreas Schou har en del mesterskabserfaring, mens det for både Konstantin Deeken Künnemann og Zascha Nygaard Andreasen bliver det første internationale mesterskab som senior. Alle fire ekvipager har vist gode takter i denne sæson og det bliver spændende at følge dem de kommende dage. 

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen og Quinn 33. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sådan afholdes mesterskabet
Konkurrencen afvikles over fem runder, hvor runden den første dag (i morgen) er en tidsspringning, hvor fejl omregnes til tid. Derefter rides der to runder (torsdag og fredag), som afgør holdkonkurrencen, og i den anden runde, vil der blive plads til de 10 bedste nationer, mens alle får lov at ride den første. Foruden holdene, så vil der også være enkelte individuelle ryttere med i den anden runde, idet, at de 50 bedste individuelle også skal ride denne anden runde. 

Derefter afgøres den individuelle konkurrence over to runder på samme dag (søndag), og her er den første runde åben for de 25 bedste individuelle atleter fra de tidligere konkurrencer. I den anden og afgørende runde, vil der kun bliver plads til de 12 bedste, og det er altså blandt disse, at de individuelle medaljer skal uddeles. 

Første runde starter i morgen kl. 11.00 og start- og resultatlister kan følges HER

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney ved Nations Cup tidligere på året. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen