Emil Hallundbæk hjemvendt til mesterskabssejr (video)

02-10-2021 20:29

Annika Knudsen Lorentsen

Seniorrytterne har netop redet finalen i årets indendørs Agria DRF Mesterskab hos Sønderborg Sportrideklub og det blev en glad Emil Hallundbæk, der tog sejren foran de to søstre Benedikte og Anne-Kristine Rie Truelsen

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk og Luchino. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

15 af de ekvipager, der kom igennem gårsdagens første afdeling af seniormesterskabet valgte at stille til start i finalen i dag, hvor der blev redet i omvendt startrækkefølge. Det betød, at de otte ekvipager, der i går red fejlfrit red som de sidste i finalen, hvor gårsdagens vinder Anne-Kristine Rie Truelsen red som sidste rytter på banen. 

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk og Luchino. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Sejr til Hallundbæk
Højden var igen i dag 145 cm og banen, som var bygget af den tyske banebygger Klaus-Wilhelm Holle, gav flere ekvipager udfordringer i dag. I alt lykkedes det faktisk kun to ryttere at ride fejlfrit, og blandt dem var det kun Emil Hallundbæk der også var fejlfri i gårsdagens klasse. Dermed stod det også klart, at Emil Hallundbæk tog den samlede sejr, og han kan derfor kalde sig indendørs dansk mester 2021. Emil red den velspringende 12-årige vallak Luchino e. Lucciano. 

Det er jo fantastisk at komme hjem til det her [Emil Hallundbæk]

Emil er fornyligt flyttet hjem til Danmark efter flere år i udlandet. Efter sejren fortalte han glad, at det var en dejlig måde at vende hjem til de danske springbaner på, selvom han også meget sympatisk udtalte, at han mente at både Benedikte Rie Truelsen og Anne-Kristine Rie Truelsen havde fortjent at ride om guldet mod ham i en omspringning.

I videoen nederst kan I høre hvad Emil havde at sige efter dagens klasse. 

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Rie Truelsen tog de andre medaljer
Både Benedikte Rie Truelsen og Anne-Kristine Rie Truelsen var ligesom Emil kommet til dagens finale med nul fejl, men desværre lykkedes det ikke at ride fejlfrit i dag. Benedikte havde en enkelt tidsfejl, blot 0,07 sekunder uden for tiden, i sadlen på Cassina Z e. Cassini I/Voltaire og dermed endte hun med sølvmedaljen. 

Copyright Ridehesten.com
De tre medaljetagere på podiet, her flankeret af klassen dommere Bjarne Mørup og Charlotte Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Bronzemedaljen var der mere spænding omkring, for her skulle hele fem ekvipager dyste i en omspringning. Det blev gårsdagens vinder, der trak det længste strå i omspringningen, for her leverede Anne-Kristine det hurtigste fejlfrie ridt. Anne-Kristine så længe ud til at gøre Emil kunsten efter og ride fejlfrit i hovedrunden i sadlen på Cosma Shiva S e. Cornet's Stern/Libero H, men desværre tabte hun chancen for guldet, da den allersidste bom faldt til jorden. 

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Sølvvinder Benedikte Rie Truelsen, guldvinder Emil Hallundbæk og bronzevinder Anne-Kristine Rie Truelsen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Årets medaljetagere er altså Emil Hallundbæk som guldvinder, Benedikte Rie Truelsen som sølvvinder og Anne-Kristine Rie Truelsen som bronzevinder. 

Fjerdepladsen gik til Hans Ley med Kong's Alli e. Bøgegårdens Apollo/Candaletto (opdr. Hans Ley), mens femtepladsen blev Astrid Svenstrup med Bonaparte Z e. Balou du Rouet/Lux Z. 

Se det samlede resultat HER.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing