Emilie Hannecke: Rid langt, men langsomt

23-12-2021 11:31

Astrid Østergaard Sørensen

Sådan lyder mottoet for den 13-årige distancerytter, Emilie Hannecke Jensen, som er blevet ranglistevinder 2020 for junior/youngrider i disciplinen distance. Da året nu går på hæld, giver vi jer i en artikelserie mulighed for at møde DRF's ranglistevindere fra 2020, inden de nye fra 2021 kommer ud

Copyright Ridehesten.com
Her ses Emilie Hannecke Jensen med den 10-årige arabervallak, WW Shazam, som Emilie blandt andet er blevet distriktsmester på. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Emilie Hannecke Jensen bor i Helsinge i Nordsjælland og går i 7. klasse. Trods sin unge alder har hun vundet DRF’s rangliste for distance junior/youngrider i 2020. Med de præstationer giver det sig selv, at Emilie er kommet ind i hesteverdenen i en ung alder – hun fik sin første pony i sit fjerde leveår og red sit første distancestævne, da hun var 10 år. Interessen for distance kommer da heller ikke fra fremmede; Emilies mor har nemlig også været distancerytter som ung og er nu Emilies træner og største støtte.

Som så mange andre distanceryttere har Emilie kastet sin kærlighed på arabere og har to af dem: Rania Es De Graells e. Sucre/ Jumilla på 11 år og 10-årige WW Shazam e. Ajman Moniscione/ GM Marwan Al Shakira.

Copyright Ridehesten.com
Her ses Emilie sammen med den 11-årige hoppe Rania Es De Graells. Foto: Privat.

Hårdt arbejde er vejen til succes
Dette er noget, som Emilie i høj grad praktiserer. Hun er nemlig ude på en af hestene hver eneste dag, uanset vind og vejr. Emilie rider hver hest hver anden dag; de bliver redet ud i terrænet og går omkring 15-20 km dagligt:

Jeg gør selvfølgelig alt, hvad jeg kan, for at skabe en god kondition hos hestene, udtaler Emilie.

At arbejdet bærer frugt, ses tydeligt på resultaterne i 2021, hvor Emilie blev distriktsmester i distrikt 1 på WW Shazam. Her red hun 45 km med en gennemsnitsfart på 14,58 km/t – til dem, der ikke er de store distancekendere, så var gennemsnitsfarten for bedste ekvipage til DM i distance 2021 lidt over 12 km/t (det skal dog siges, at der til DM er tale om en 3 gange så lang rute).

Fakta
Af Emilies bedste resultater kan fremhæves:

WW Shazam:

- Nordslesvigskeridtet, 55 km, 1. plads, 15,99 km/t, 2021
- Hedelandsridtet, 55 km, 1. plads, 13,73 km/t, 2021
- Ranumridtet, 56 km, 1. plads, 14,93 km/t, 2021
- Romridtet, 60 km, 1. plads, 16,5 km/t, 2020

Rania Es De Graells:
Molsridtet, 54 km, 1. plads, 12,26 km/t, 2021
- Københavnerridtet, 45 km, gennemført, 2020

 

Fold up
Nyheden fortsætter efter annoncen

Af bedste resultater skal selvfølgelig også nævnes, at Emilie som sagt er blevet ranglistevinder for 2020, hvilket hun beskriver som et stort selvtillidsboost:

Det betyder rigtig meget, og det beviser, at selvom jeg er ung, kan jeg stadig godt opnå meget. Det er stort for mig selv at have redet Shazam op og opnå disse resultater med ham. Jeg vil gerne sige til alle, at selvom man er ung, så er alting muligt, hvis man vil det nok, slår Emilie fast.

Copyright Ridehesten.com
En hyggestund efter et godt ridt for Emilie og Rania Es De Graells. Foto: Privat.

Store ambitioner
I 2022 har Emilie som målsætning at ride Sjællandsmesterskabet på 80 km og derudover at blive kvalificeret til at starte stævner indenfor FEI-regi, hvilket kræver, at hun gennemfører 2 x 80 km og 1 x 100 km ridt.

Og ambitionerne er ikke mindre længere ude i fremtiden; Til spørgsmålet om, hvad der er Emilies allerstørste drøm, svarer hun kort og kontant:

At ride EM og VM i distance!

Selvom drømmene og ambitionerne er store, understreger Emilie, at distance for hende er meget mere end bare resultaterne:

Samarbejdet med hestene og sammenholdet med de andre distanceryttere er noget af det bedste ved sporten, slutter hun.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen