En glimrende guldtrio

11-08-2022 18:54
Avl

Ved Dansk Varmblods Krafft Eliteskue har 40 dressurhopper fået opdrættermedalje, og i spidsen af dem alle stod sidste år 2-års vinder, Dina Holmklit

Nyheden fortsætter efter annoncen

I alt 39 3-års og 4-års dressurhopper, der er udtaget ved sadelkåring eller stationsafprøvning til Dansk Varmblods Krafft Eliteskue, mødte i dag sammen med en enkelt ældre dressurhoppe med ridepræstationer til at dyste om opdrættermedaljer på eliteskuet, hvor dommerne Claus Hansen, Bjarne Nielsen og Johnny Sørensen stod for bedømmelsen af de unge hopper.

Copyright Ridehesten.com
Diva Holmklit præsenteret af Jan Christensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det var en stor fornøjelse at se så mange velfungerende og yderst ridelige hopper fra nogle af landets bedste hoppefamilier og opdrættere præsenteret foran publikum i Jyske Bank Boxen.

To 4-års hopper, der havde aflagt rideprøve efter sidste års eliteskue, mødte i dag føl med siden. De resterende hopper blev alle fremvist under rytter. I alt blev 25 hopper tildelt bronzemedalje, 12 sølvmedalje og tre guldmedalje.

Copyright Ridehesten.com
Brandtbjergs Divya og Hans Jørgen Hoeck. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I gennemgang med karakteristik af alle hopper blev tre bedt om at møde til finalen, hvor karaten af deres opdrættermedalje ville blive afsløret. Det drejer sig om hopperne:

  • Dina Holmklit e. Hesselhøj Donkey Boy/ De Noir, opdrættet af Trine Udklit Sørensen og ejet af Kristin Andresen.
  • Brandtbjergs Divya e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Olymbrio, opdrættet af Brandtbjerggard v/ fam. Buhl og ejet af Agnet Holmsted.
  • Sparkletiní e. Springbank II VH/ Franklin, opdrættet og ejet af Henrik Hansen
Copyright Ridehesten.com
Sparkletiní. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Udpeget til Årets dressurbetonede hoppe blev Dina Holmklit, som avlskonsulent Karina Christiansen beskrev med ordene: 

Overordentligt positivt gensyn at se hende under rytter, fremragende hoppe, der har hele pakken og som udstråler kæmpe talent. Hun er fantastisk flot, ren og skær i typen med dejligt åbne og vellinjerede kropspartier. Hun er passende ædel og udtryksfuld med godt kønspræg og vender flot i halsen under rytter. Bevægelsen er helt prima i alle tre gangarter og hun bevæger sig dejligt let med sving, bæring og elasticitet, rummelig og op-ad-bakke tendens. Hun er enorm ridelig, lydig og samarbejdsvillig og virker som virker til at have et meget cool temperament.

Katalog til stævnet.

Startliste medaljeaspiranter.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen