En god start på sæsonen i Sundeved

25-03-2022 16:58

Johanne Kofod Jensen

I weekenden fik Frida og jeg skudt den nye stævnesæson i gang i Sundeved, hvor vi red første afdeling af ECCO Cup. Normalt er det jo det stævne, hvor jeg afprøver de ting, som jeg har øvet i løbet af vinteren, men fordi Frida havde stået stille i en periode pga. sålknusning og hovbyld var det lidt anderledes denne gang

Copyright Ridehesten.com
Frida ved ECCO-finalen sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg havde sammen med min træner Pernille aftalt, at jeg skulle ride opvarmningsklassen, fordi vi ikke havde været til start siden ECCO finalen, og det viste sig at være en god beslutning. Der var virkelig mange juniorryttere tilmeldt, så klassen gik allerede om torsdagen. Vi var 28 ryttere i opvarmningsklassen. Jeg valgte at ride uden det helt store tryk på Frida, da jeg lige skulle mærke efter, hvor hun var, og hun gik et ret godt program til 72%, og vi vandt klassen.

Fredag havde vi hviledag, og vi kørte hjem, så Frida kunne komme hjem på fold, og jeg kunne komme i skole. Lørdag morgen skulle vi så igennem udstyrskontrol. Det var en rigtig god oplevelse. Dyrlæge Mette Uldahl så Frida efter og roste hende, og konstaterede, at hun var var ”fit to compete.” Første afdeling af ECCO Cuppen går i MB1, et program, som vi efterhånden har stor rutine i at ride. Jeg prøvede at ride med et lidt større udtryk i traven, og det var virkelig godt, for jeg lå på 77% i travprogrammet, det højeste vi har prøvet, desværre kom der lidt dyre misforståelser undervejs i galoppen, men vi endte på lige under 72% og blev nummer 6 ud af de 35 startende.

Jeg var spændt på søndagens kür, som I ved har det jo ikke været vores stærke side, så jeg har brugt pausen på at lave et nyt kür program, som passer bedre til Frida. Jeg har fundet inspiration ved at gå på Clip my Horse, hvor jeg har købt abonnement og set andre ryttere ride. Det kan virkelig anbefales, hvis du selv skal lave et kür program til din hest eller pony. Jeg valgte også at gå en lidt ny vej med musikken. Jeg fandt tre numre af Harry Stiles, som jeg selv godt kan lide, og som passede til Fridas takt og så hjalp Norden mig med at sætte det sammen. Det viste sig at være en succes, det lykkedes mig nemlig for første gang faktisk at ride mig op i küren. Jeg endte som nummer fire, og Frida og jeg blev samlet nummer fem i første afdeling af Ecco Cup.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu skal vi hjem og genoptage vores træningsplan, nemlig at arbejde på at få mere udtryk og kraft i vores changementer, og så glæder og mig til mange flere oplevelser med min dejlige Frida.

Kærlig hilsen

Johanne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen