En stærk avlsleder går på pension

02-11-2020 15:05

Britt Carlsen

Avl

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen var til stede ved en ceremoni i forbindelse med hingstekåringen i Holsten, hvor man takkede forbundets mangeårige avlsleder Dr. Thomas Nissen for veludført arbejde, da han nu har valgt at gå på pension

Copyright Ridehesten.com
Dr. Thomas Nissen og Jan Pedersen (th). Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen var til stede ved afslutningen på kåringen i Holsten for at være med til at hædre forbundets mangeårige avlsleder Dr. Thomas Nissen.

Jan Pedersen fortæller, at forbundet havde godt styr på coronarestriktionerne, men det naturligvis var ærgerligt, at ikke flere af forbundets mange medlemmer kunne være i hallen for at give deres hyldest til Thomas Nissen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jan Pedersen repræsenterede WBFSH (World Breeding Federation for Sporthorses) I sin egenskab af præsident for organisationen. Han sagde bl.a. i sin tale til den afgående avlsleder: – Springsporten har udviklet sig stærkt i løbet af Thomas Nissens tid som avlsleder. Banerne er blevet mere tekniske, og der er øget krav til hurtighed. Holstenerhestene har udviklet sig i overensstemmelse hermed. Denne udvikling skyldes ikke kun dygtige opdrættere, men også en visionær avlsleder.

Copyright Ridehesten.com
Dr. Thomas Nissen, hans hustru Hilde og sønnen Christian. Foto: Janne Bugtrup

Thomas Nissen var medlem af bestyrelsen for WBFSH, fra 2006 til 2018. For mig var samarbejdet med Thomas meget givtigt. Jeg lærte ham at kende som en meget empatisk og anstændig person. Han personificerer udtrykket "æresmand". I sit WBFSH-arbejde kæmpede han ikke kun for Holsteiner Verband eller tysk avl, men for verdensavlen.
På denne baggrund har bestyrelsen for WBFSH besluttet at udnævne Thomas Nissen til æresmedlem.

Thomas Nissen blev kørt ud af hallen i en smuk karet sammen med sin hustru Hilde og sønnen Christian. Med til fejringen var også tre hingste, som har haft betydning i Thomas Nissens virke som avlsleder for forbundet: Cascadelle I og Calido I og Casall.

Info

Om WBFSH
WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) er en international paraplyorganisation for sportshesteforbund, der avler heste til de olympiske discipliner (dressur, springning og military). Der er 76 medlemmer på verdensplan med 58 medlemmer fra Europa, og 49 af disse medlemmer stammer fra EU-lande. Siden 1999 har Dansk Varmblods formand Jan Pedersen været en populær præsident for organisationen.
Sportshesteavl er en vigtig økonomisk og social aktivitet på verdensplan. WBFSH har derfor til formål at pleje og stimulere den globale avl af sportsheste. Det gøres på forskellige fronter ved at varetage avlernes og avlsforbundenes interesser samt udveksle viden og erfaring på tværs af landegrænser. Med det formål at forbedre avlen og opdrætternes avlspraksis.
Det sker i et samarbejde med offentlige myndigheder, det internationale rideforbund (FEI), nationale rideforbund og alle relevante interessenter i branchen. WBFSH er medlem af EHN (European Horse Network) og er repræsenteret i bestyrelsen for EHN.
Med en så stor andel af dens medlemmer, der stammer fra Europa og Den Europæiske Union, fokuserer mange af WBFSH-aktiviteterne på europæiske retningslinjer. Globalisering, international handel og bevægelse af heste internationalt til avl og sport indebærer, at europæiske retningslinjer og forskrifter også er relevante for ikke-europæiske WBFSH-medlemmer.
Undersøgelsen kan ses i sin helhed (på engelsk) på WBFSH’s hjemmeside: www.wbfsh.org

I magasinet Ridehesten bringer vi en artikel med Dr. Thomas Nissen, der har haft fingeren på pulsen i springavlen og -sporten gennem tre årtier.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner