En statue til Dansk Varmblods avlere (VIDEO)

24-08-2019 16:39

I anledning af Dansk Varmblods  40-års fødselsdag har forbundet i eftermiddag været vært ved en reception for medlemmer, sponsorer og samarbejdspartnere foran hovedbygningen, hvor en smuk statue blev afsløret

Dansk Varmblods formand tog i sin tale de talrigt fremmødte gæster med tilbage i både Vilhelmsborgs og Dansk Varmblods historie. Det blev endda til en kongelig reference, da Jan Pedersen citerede Hendes Majestæt Dronning Margrethe fra majestætens seneste nytårstale, hvor hun opfordrer os alle til engang imellem at gøre noget andet og noget unyttigt. Formanden sagde også i sine tale:

"Fremtidens udfordring bliver at holde sammen på det, der er skabt de sidste 40 år. Den digitale tidsalder og internettet har åbnet hele verden, også for konkurrerende avlsforbund, som er kommet tættere på. Den fagre nye verden sætter individet i centrum og sætter sammenhold og fællesskab under pres. Jeg håber, dette værk vil bidrage til at styrke sammenholdskraften i Dansk Varmblod. Denne skulptur er tilegnet forbundets avlere og symboliserer selve formålet med forbundets eksistens."

Copyright Ridehesten.com
Dansk Varmblods formand Jan Pedersen holdt en flot tale inden afsløringen.

Statuen er skabt af den hollandske skulptør, Brigitte Boss, der til hjælp med afslåring af statuen havde den kendte avler Jørn Damm, der har opdrættet forbundets første guldmedaljehoppe og dennes søn Diamond, der leverede internationalt succesfulde afkom.

Der stod den så, den smukke og livagtige statue på den flotteste scene af grønt græs foran Vilhelmsborgs hovedbygning som kulisse. Den blev klappet og filmet og fotograferet. Bronzestatuen af en hoppe og dens liggende føl er intet mindre end betagende smuk.

Copyright Ridehesten.com
Kunstneren Brigitte Boss og avleren Jørn Damm hjalp med afsløringen af kunstværket.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen