- En turnering for helt almindelige mennesker

15-08-2021 15:30

Trine Askjær-Jørgensen

I dag har Kongeå Rideklub afholdt femte kvalifikationsrunde i Dressurens Venner Cup, og det blev holdet fra Riisgaard Sportsrideklub, der løb med sejren og er videre til finalen. Se hvad de siger om oplevelsen her

Copyright Ridehesten.com
Vinderholdet fra Riisgaard Sportsrideklub. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Holdet fra Riisgaard Sportsrideklub vandt kvalifikationen i Dressurens Venner Cup, som netop er blevet afholdt på Kongeå Rideklub, med en samlet score på 203,09 point. – Vi er lige kommet hjem og skal lige lande. Det er jo ret vildt, sagde Anne Thomsen, da vi fik fat i hende her efter turen til Kongeå. 

De fire ryttere på holdet har "fundet" hinanden igennem deres underviser, som de alle sammen rider ved. De kendte hinanden to og to før, men nu lykkedes det dem at finde sammen og stille op til holdkonkurrencen her.

- Der var virkelig god stemning, da vi kom ned til Kongeå, og vi var ret spændte alle sammen, fordi vi vil jo rigtig gerne gøre det godt og være der for hinanden, fortæller Anne.

– Vi kom faktisk til at snakke om alle 4, at det er lidt sjovt, at vi er to, der er omkring 30 og to, der er under 20, men at det gør jo ingen forskel. Alle kan være med uanset alder, og det er virkelig fedt, at konkurrencen her netop har lige vilkår for alle, og alle var faktisk virkelig på samme niveau, Anne Thomsen.

Der var hele 6 hold til start i Kongeå i dag, men vinderholdet blev altså:

  • Anne Thomsen og Lynggaards Isadora e. Bøgegårdens Santiago/Blue Hors Romanov (opdr. Helle Frost-Jensen)
  • Emmelie Staal Seehagen og SS On Fire e. Fidertanz/Quaterback (opdr. Johannes Søndergård)
  • Sofie Fovsing og Avaler a'Fenris e. De Niro/Lauries Crusador XX (opdr. Søren Bjerre)
  • Anja Olesen og Azucarado e. L'espoir/Michellino (opdr. Alice Christensen)
Copyright Ridehesten.com
De stolte piger fra Riisgaard Sportsrideklub. Foto: Privat

Anne fortæller desuden: – Det er jo noget helt andet end at være til stævne selv med sin hest. Her får man andre bekendtskaber. Der er bare en unik stemning og sammenhold, fordi man er afsted som et hold, og vi skal værne om og fokusere på hinanden. Det er virkelig fedt at opleve i ridesporten, som jo ellers er meget en solosport.

Andenpladsen gik til holdet Haflinger Sport med en samlet score på 201,29 point, og derefter fulgte holdet fra Klintholm Rideklub med 197,76 point.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Anne påpeger hvad, hun synes, er særligt godt og vigtigt ved en turnering som Dressurens Venner:

– Det er så fedt, at selvom vi bare er helt almindelige mennesker med arbejde og familie derhjemme, så kan vi også få lov til at ride sådan en turnering, vinde et underlag og være med, selvom man ikke rider på topniveau, men bare er en helt almindelig amatørrytter.

Dressurens Venner Cup er en konkurrence i dressur for klubhold på tværs af hele landet sponsoreret af Dressurens Venner i samarbejde med Ingdam's. Cup'en afvikles over 6 kvalifikationsrunder fordelt i hele Danmark og slutter med en finale for vinderholdene fra alle kvalifikationerne. Kvalifikationsklasserne skrives ud i LA2-A og afvikles ved C-stævner.

Sjette og sidste kvalifikationsrunde afvikles den 28.-29. august hos Nordvestsjællands Rideklub, og finalen i Dressurens Venner Cup finder sted på Solrød Rideklub den 1.-3. oktober.

Se resultatet fra kvalifikationsrunden i Kongeå i dag.

 

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen